Přejít k hlavnímu obsahu

Jak dopadla návštěva z LEC a střet nejlepších českých a slovenských hráčů v turnaji PolyPlay?

7. 9. 2021 | 13:27 League of Legends Reportáž
Rozjíždějící se projekt PolyPlay má za sebou svůj první turnaj a nám je ctí, že se odehrál právě v našem studiu. Soupisky týmů také ukazovaly na to, že se nejedná o pouhý komunitní turnaj, ale o pořádnou bitvu o 2 500 euro. Speciálním hostem se také nakonec stal jeden ze samotných účastníků – bývalý topař Splyce a současný poziční trenér MAD Lions Vizicsacsi!
První turnaj od PolyPlay je za námi
První turnaj od PolyPlay je za námi
Zdroj: PolyPlay

První z mnoha – i tak by se dal popsat úvodní turnaj v rámci projektu PolyPlay, kterého jsme se stali součástí. V našem zázemí jsme měli možnost pozorovat jedny z nejlepších českých a slovenských hráčů, ať už to byl Adam “Random” Grepl a jeho týmový kolega ze španělského celku S2V Ondřej "Robocop" Sklenička, nebo mnoho dalších hráčů z domácí ligy Mastercard Hitpoint Masters. Samozřejmě nesmíme také zapomenout na komentátory, kterými byl David “Davkouny” Vogel a Tomáš “Mortsche” Anděl. Ti zvládli svoji premiéru v komentování anglicky parádně.

Hlavní specialitou se ovšem stala účast Tamáse "Vizicsacsi" Kisse, který v minulosti působil v týmu Splyce společně s Markem “Humanoid” Brázdou. Přeci jen když dokážete potrápit ve čtvrtfinále Mistrovství světa samotné SKT, tak na vás lidé budou vzpomínat v dobrém. Nyní tento maďarský veterán dělá pozičního trenéra v týmu MAD Lions, se kterými vyhrál před týdnem LEC. Sice se mu tady na turnaji nezadařilo podle představ a podlehl skvadrám okolo Randoma a Deffloka , ale i tak můžeme říct, že nám bylo ctí někoho takového vidět u nás v akci.

Další hry jako například Counter-Strike: Global Offensive, FIFA a Dota 2 budou postupně následovat a nám nezbývá nic jiného než se těšit na to, co nám vlastně tento projekt přinese do budoucnosti našeho domácího, ale možná také světového esportu. 

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.