Přejít k hlavnímu obsahu

EPLAYER ranking dostál změn, týmy z 1. Tipsport COOL ligy se posunuly vzhůru

8. 9. 2021 | 19:08 Counter-Strike 2 Zajímavost
Čtvrté vydání EPLAYER rankingu je tady a spolu s ním pravidelná dávka změn. Za měsíc se domácí scéna opět trochu ustálila, což se díky dohrané základní části 1. Tipsport COOL ligy také dobře reflektuje na novém pořadí. Největším skokanem jsou Dynamo Eclot, úplně mimo žebříček se naopak nacházejí DEFEATERS.
EPLAYER ranking
EPLAYER ranking
Zdroj: EPLAYER

Do EPLAYER rankingu zasahují přestupy hodně tvrdě, poslední měsíc byl však klidný a pořadí se konečně blíží tomu, co nabízí nejvyšší domácí soutěže. Za uplynulý měsíc proběhla kvalifikace na V4 International Cup i do REPUBLEAGUE, zatímco se dohrála základní část 1. Tipsport COOL ligy. Ta se řadí mezi nejlépe hodnocené soutěže domácí scény a podle toho se pořadí také adekvátně přesýpalo. Na čele samozřejmě zůstali SINNERS, kterým se započítalo vystoupení v ESL Pro League, zatímco 7 z 8 týmů se v novém pořadí zařadilo hned za ně.

Elitní kvarteto je seřazeno totožně, jako před měsícem. ENTERPRISE esports si nadále drží druhou pozici, Entropiq Prague uzavírají stupně vítězů a zezadu na ně kouká eSuba. Na páté místo však vylétli hráči Dynamo Eclot, kteří v minulém žebříčku nemohli kvůli nové sestavě figurovat, ale dobré výkony okamžitě vzaly za své. Šesté místo patří eEriness MARVO, až za nimi se naopak nachází Sampi.Tipsport, kterým kvalifikace příliš nevycházejí a k lepšímu umístění nepomohlo nové sestavě ani parádní druhé místo v základní části 1. Tipsport COOL ligy. Osmý flek drží GLORE, zatímco DEFEATERS v žebříčku kvůli opakovaným změnám vůbec nenajdeme.

A kdo je na tom nejlépe ze zbytku pole? Fadee Gaming, kteří minule překvapivě na 6. místě, spolu s týmem Headhunters uzavírají nejlepší desítku. Za jedenáctými Dark Tigers už je pořadí hodně těsné a posun může zaznamenat jeden povedený turnaj, zajímavostí také je, že ve druhé desítce najdeme jedinou sestavu bez organizace. Měsíc září bude ale v dalších posunech také klíčový, mnohé soutěže totiž čekají na své vyvrcholení.

Nejlepší desítka pořadí po měsíci srpnu:

  1. místo:  Česká republika SINNERS Esports (1098 bodů)
  2. místo:  Slovensko ENTERPRISE esports (473 body)
  3. místo:  Česká republika Entropiq Prague (404 body)
  4. místo:  Česká republika eSuba (339 bodů)
  5. místo:  Česká republika Dynamo Eclot (207 bodů)
  6. místo:  Česká republika eEriness MARVO (138 bodů)
  7. místo:  Slovensko Sampi.Tipsport (124 bodů)
  8. místo:  Slovensko GLORE (120 bodů)
  9. místo:  Slovensko Fadee Gaming (104 body)
  10. místo:  Česká republika Headhunters (98 bodů)
Zdroj: eplayer.cz
Štítky: EPLAYER
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.