Přejít k hlavnímu obsahu

Zlaté české ručičky! SINNERS porazili fnatic a letí na IEM Fall

14. 9. 2021 | 20:40 Counter-Strike 2 Reportáž
SINNERS Esports zase míří mezi světovou špičku! V uzavřené kvalifikaci na IEM Fall, kde se bude hrát o samotný Major, porazili hned na úvod legendární tým fnatic, čímž si pro sebe na poslední RMR turnaj ihned zajistili flek. Skvělá zpráva také je, že je na akci uvidíme v LAN prostředí.
SINNERS Esports postupují na IEM Fall!
SINNERS Esports postupují na IEM Fall!
Zdroj: Foto: SINNERS Esports

Česko-slovenská jednička SINNERS letí v posledním roce stále výš a výš, po slušném představení v EPL a vyšvihnutí ve světových žebříčkách logicky přichází další možnosti se ukázat mezi elitou. Jednu takovou dostali před nedávnem, pozvánku od ESL do uzavřené kvalifikace na IEM Fall, poslední RMR turnaj s boji o vysněný Major, samozřejmě neodmítli. Na samotnou akci, která se mimochodem bude zase konat ještě na neurčeném místě v LAN prostředí, se z této fáze podívá hned 12 z 16 týmů, šance tak jsou obrovské. 

SINNERS se na úvod postavili legendárnímu týmu fnatic. Tato organizace, jež má na svém kontě hned tři tituly z Majoru, už ale není tím, čím před pár lety ničila svět. Momentálně za tým hraje z původní hvězdné pětice jen KRIMZ, kterého doplňují krajani Brollan s Jackinhem. Roli šéfa hry obstarává nováček ALEX, jenž do svého nového působiště přivedl i dalšího Brita, meziiho. Nová mezinárodní pětice zatím ukazovala pěkné výsledky, nad Čechy si ale dneska vylámala zuby!

Souboj o to, který tým půjde do zápasu všechno nebo nic, či hned postoupí na IEM Fall, začal u tradiční volby švédsko-britského celku. Na Overpassu se fnatic prezentují kvalitně, což plně ukázali i dnes. Za teroristickou stranu se po chvíli dostali do laufu, čímž SINNERS jakožto bránící museli často šetřit svoji peněženku. Dobré úvodní zásahy od oskara a pěknou hru beastika perfektně vytlačily Brollan s meziim, kteří se velmi těžce bránili, a fnatic před výměnou stran vedli 10:5. Hříšníci sice vyhráli za útok úvodní pistole, což mohlo slibovat mnohé, jenže ALEX a spol. se nenechali vykolejit ze své nerušené jízdy a mapu dobránili na výsledek 16:7.

Druhá mapa Vertigo je ale písečkem SINNERS, pěkně pohrát si chtěli i v dnešním špílu, který hodlali otočit ve svůj prospěch. A to se jim dařilo na jedničku. Za útok si podobně jako jejich sok na minulé mapě vybudovali respekt, pěknou týmovou hrou se dostali do vedení 8:2, respektive 10:5. Za CT sice nedokázali vyhrát pistole, následný force a s tím další dvě spojená kola už ale ano. Opět výborně hrající Brollan ale ještě nehodlal vydechnout a spolu se svou družinou chtěl ještě osud mapy zvrátit. Comeback nebyl daleko, SINNERS ale bránili zuby nehty a nedovolili rozjet soupeřův vlak. A výsledek? 16:11 a šlo se na Nuke!

Jestli jste to v továrně čekali hned ze začátku vyrovnané a vyhrocené, mýlili byste se. SINNERS na svého bezmocného soka vlétli za teroristy jako uragán, stav 6:1 hovořil za vše. Výborně hrál ZEDKO, oskar zas naopak třeba školil svého AWP soupeře Jackinha. Fnatic sice trochu stáhli, hříšníci ale i přesto brali slušné vedení 10:5. Podobně jako na Vertigu, fnatic se zase pokoušeli zvrátit průběh mače. I přes výhru pistolí od hříšníků se opravdu do zápasu začali vracet, především opět díky meziimu, a SINNERS se začala jejich hra bořit. Nejlepší továrník hříšníků SHOCK ale za stavu 14:12 konečně po dlouhé době zajistil s oskarem vytouženou patnáctku, z které se nakonec stala výhra 16:12.

SINNERS tak podruhé získávají možnost ukázat své kvality na dalším prestižním turnaji! IEM Fall je navíc kvalifikačním turnajem na Major, takže hříšníci mají i reálnou šanci se probojovat na ten nejprestižnější světový turnaj. Cesta bude ale extrémně těžká, v LAN prostředí, kde se turnaj bude konečně odehrávat, ale budou chtít stoprocentně zazářit. Blíže vás budeme informovat už brzy.

Štítky: IEM Fall, SINNERS, fnatic
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.