Přejít k hlavnímu obsahu

Nový klient od Riotu! Všechny velké tituly hezky pod jednou střechou už od příštího týdne

18. 9. 2021 | 08:00 Všechny hry Reportáž
Hráči League of Legends, Valorant, Teamfight Tactics a Legends of Runeterra se konečně dočkají vlastního klientu, který všechny tyto čtyři tituly bude mít hezky pod jednou střechou a jednoduše přístupné pro všechny. Spuštění proběhne 20. září a klient bude prozatím jenom dobrovolný, takže pokud se vám nebude líbit, můžete zůstat u zažité klasiky ke každé jedné hře.
Nový klient od Riotu!
Nový klient od Riotu!
Zdroj: Riot Games

Nejpopulárnější tituly od Riot Games se konečně dočkají svého společného klientu, ovšem každá hra zvlášť si nadále zachová svoji vlastní identitu. Zůstanou stejné obchody, herní novinky a zbrusu nový obsah pro každou jednu z těchto her. Navíc pokud se vám tento způsob nebude líbit, tak můžete zůstat u klasických launcherů a nijak se vás tato změna nedotkne a o nic nepřijdete. Riot Games se k chystaným novinkám vyjádřili následovně.

Chtěli jsme vyvinout klient, který vám poskytne nejlepší možný zážitek a rychle vás přenese do vaší oblíbené hry, mezitím co vám poskytne příležitost prozkoumat vše, co Riot může nabídnout. Stránky hry budou obsahovat animovaná pozadí, náhledy událostí a relevantní novinky pro vás všechny, zatímco budete moci hru nainstalovat nebo stáhnout nejnovější aktualizace.

Velkým plusem je to, že si nebudete muset stahovat nic nového, protože hromadný client jako takový už existuje a všechny hry jej již využívají, jenom je daleko méně vidět. Jediné, co se změní, bude naprosto nové rozhraní a jeho vlastnosti. První spuštění klientu se očekává už 20. září, ale vzhledem k tomu, že si Riot Games chtějí dát záležet s jeho stabilitou a funkčností, tak celosvětový launch přijde oficiálně až 4. října. Využijete této novinky, nebo zůstanete u klasiky?

Plánujete používat tento hromadný launcher?

Možnosti výběru
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.