Přejít k hlavnímu obsahu

Velká škoda! ENTERPRISE v milionovém Malta Vibes turnaji končí po prohře s Trasko

17. 9. 2021 | 22:20 Counter-Strike 2 Reportáž
Česko-slovenská dvojka ENTERPRISE esports bohužel nenavázala na skalp akademie BIG a v milionovém evropském turnaji Malta Vibes končí v druhém kole. Nad jejich síly byli ukrajinští hráči Trasko, s kterými i s hostem ale určitě nehráli druhé housle. Spravit si chuť budou mít v play-off 1. Tipsport COOL ligy, ve hře je přeci vstupenka na V4 Future Sports Festival a MČR!
forssy
forssy
Zdroj: ENTERPRISE esports

Celý špíl druhého kola Malta Vibes Knockout Series #2, jenž nabízí prize pool 50 tisíc dolarů a kterého se v play-off účastní i SINNERS, určil postupujícího do vyřazovací části, ale také i toho, kdo se z akcí rozloučí. Druhá volba bohužel padla i na ENTERPRISE, kteří ale určitě neodchází se skloněnou hlavou.

Souboj proti týmu Trasko, který je složen z bývalých střelců CR4ZY či Project X, začal na volbě Čechů. Ancient byl od začátku velmi vyrovnaný, Ukrajinci za CT zvítězili o pouhý bod. V druhé polovině ale EP nasadili obrovské a zničující tempo, což zapříčinilo hned devět kol za sebou a tím pádem jasnou výhru 16:8.

Na Mirage a dokonce i na část první mapy ale museli EP nasadit do hry hosta, kterým byl kinzo, poněvadž kvůli internetovým problémům nemohl do hry zasáhnout in-game leader Adejis. I přes tento problém to ale na Overpassu nevypadalo zas tak zle, po vyrovnané první části mapy se však bohužel Ukrajinci utrhli ze řetězu a Čechům pustili pouhý bod. A výsledek? 9:16 a šlo se na Nuke. Do továrny už na směnu zase nastoupil Adejis, i tak to ale bylo bohužel výsledkově ještě horší. Trasko totiž zničili veškeré pokusy ENTERPRISE, a to opravdu doslova, polovina 14:1 mohla hovořit asi za vše. Takovýto deficit bylo samozřejmě extrémně těžké stáhnout a kapitulace přišla brzy za stavu 4:16.

I tak se ale ENTERPRISE za svůj výkon, který byl dost poznamenán technickými problémy, nemusí stydět. I pouhé dva zápasy jim určitě přinesly cenné zkušenosti, které mohou využít v dalších evropských zkouškách, o nichž doufáme, že stále budou přibývat. Česká dvojka bude mít šanci spravit si chuť v play-off 10. sezóny 1. Tipsport COOL ligy, kde budou velkými favoriti na titul, s čímž se pojí i přímý postup na velkolepý V4 Future Sports Festival a také MČR!

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.