Přejít k hlavnímu obsahu

Notebook, který přeskočil tabulky o jednu velikost, posvítili jsme si na ROG Zephyrus M16

23. 9. 2021 | 08:00 Všechny hry PR článek
Říkáte si, jak se 16palcový notebook vejde do rozměrů 15palcového? Odpovědí jsou ultra tenké rámečky, díky nimž může displej pokrýt 94% plochy čelní části notebooku. Když navíc přidáte výkonný procesor a grafickou kartu, máte zaděláno na pořádný herní zážitek v podání skladného notebooku.
ROG Zephyrus M16
ROG Zephyrus M16
Zdroj: ASUS

Že notebooky ROG jsou pro gamery doslova i do písmene jako dělané, to ví každý správný hráč. Většina herních notebooků sází na úctyhodné vnitřnosti, avšak tak trochu zapomíná na to, proč vlastně hráči hrají na noteboocích namísto stolních počítačů. Protože notebook si s sebou mohou vzít kamkoli a je tak logické, že jedním z nejdůležitějších a často opomíjených faktorů je jeho snadná přenositelnost. 

Nový Zephyrus si nehraje na kompromisy a hráčům nabízí jak nejnovější technologie, tak ideální parametry na hraní odkudkoli. Ultratenký profil 19,9 mm a hmotnost jen 1,9 kg v kombinaci s na tyto rozměry neobvykle velkým displejem z něj dělá raritu mezi přenosnými herními mašinami.

A i když rozměry a váha téhle novinky rozhodně potěší, nejdůležitější je samozřejmě to, co se skrývá uvnitř pod kapotou. Na hráče v útrobách tohohle stroje čeká nejnovější procesor 11. generace Intel Core i9-11900H, s nímž zvládnou hraní s vysokými obnovovacími frekvencemi i vysokou zátěž při tvorbě obsahu. Grafický procesor GeForce RTX 3070 pak zajišťuje vysokou snímkovou frekvenci i podporu technologie RTX v nejnovějších hrách, přičemž chlazení ROG Intelligent Cooling udržuje notebook M16 chladný v oblasti opěrky dlaní a současně zajišťuje vysoký výkon CPU a GPU. Smažení vajíček na přehřátém stroji tak můžete dát sbohem.

ROG Zephyrus M16
ROG Zephyrus M16

Od hraní je nutné si čas od času odpočinout a i na tohle v ASUSu mysleli. Pro Netflix & chill i domácí party, kde budete dělat Spotify DJe, je notebook vybaven zvukem ve studiové kvalitě, který zajišťuje systém šesti reproduktorů, jenž oživí hry, filmy i hudbu. Dva výškové reproduktory spolupracují se dvěma basovými reproduktory s potlačením vibrací a vytvářejí tak jasné výšky a čisté basy. Každý z wooferů se skládá ze dvou reproduktorů, které jsou mírně posunuté, aby se vzájemně rušily vibrace, čímž se snižuje nežádoucí rezonance.
Výsledkem je čistý a hluboký zvuk vylepšený technologií Dolby Atmos.

Soustavu 3D mikrofonů ocení kromě hráčů také streameři, v několika různých módech totiž zachycuje čistý zvuk jednotlivce či celé místnosti během hraní a funkce obousměrného potlačení šumu AI inteligentně filtruje šum v pozadí, takže hráči mohou omezit potlačení šumu na chatovací aplikace, aniž by to ovlivnilo zvuky ve hře. 

Ať se na Zephyra podíváte z jakékoli stránky, vždy má co nabídnout, ať už vám záleží víc na co nejvyšším herním výkonu, prostředí pro kreativní tvorbu, přehrávání videí či rychlonabíjení, které vás po 10 hodinách výdrže baterie za pouhou půlhodinu posune zpět na 50% nabití. Celkem 8279 perforací na víku pak umožňuje pohled na třpytivou fólii Prismatic pod nimi, což z téhle mašiny dělá velmi pohledný kousek, který vyzařuje profesionalitu a důraz na detaily. Prostě parťák na pro každou příležitost, jak má být.

Štítky: ASUS
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.