Přejít k hlavnímu obsahu

Nejrychlejší notebookové displeje na světě? Lépe už to nejde

28. 10. 2021 | 08:00 Všechny hry PR článek
Pokud míříte ve světě esportu na ty nejvyšší příčky, potřebujete k tomu mašinu se špičkovým výkonem bez jakýchkoli kompromisů. Nejrychlejší displeje pro notebook na celém světě tuto podmínku splňují ve všech ohledech. Zatímco srovnávání podobných modelů je při vybírání notebooků běžnou záležitostí, když není s čím srovnávat, je výběr značně jednodušší.
ROG Strix SCAR 17
ROG Strix SCAR 17
Zdroj: ASUS

ASUS Republic of Gamers, u herní komunity zažitý jako ROG, na domácí půdě zahajuje prodej notebooků ROG Strix SCAR 15 a ROG Strix SCAR 17. Ty jsou od základu navrženy speciálně pro profesionální hráče, kteří hledají nekompromisní zážitky a maximální výkon v soutěžních turnajích. 

Vlajkovou lodí této série je Strix SCAR 17, od spodního krytu až po ten vrchní nabitý nejnovějšími technologickými vychytávkami a inovacemi včetně unikátního 17,3” displeje s panelem dosahujícím kvalit IPS, který kombinuje rozlišení Full HD s obnovovací frekvencí 360 Hz a dobou odezvy 3 ms. Ve srovnání se standardním 240Hz panelem, který se běžně na turnajích používá, snižuje 360Hz panel zpoždění mezi novými snímky o 33 %. To v kombinaci s grafickou kartou GeForce RTX 3080 a mobilními procesory řady Ryzen 5000 poskytuje neskutečně rychlé zpracování jakéhokoli vašeho požadavku. Vše samozřejmě chladí kompletně přepracované ventilátory, které zajišťují dostatečné chlazení i pro sestavu, která dokáže pořádně zatopit pod kotlem. 

ROG Strix SCAR
ROG Strix SCAR

"Stejně jako v minulém roce nabízí řada Strix ty nejvýkonnější herní notebooky od ROG. Pokud zvolíte 17palcovou verzi Strix SCAR, získáte špičkový procesor a GPU s dokonalým výkonem. V letošním roce jsme dosáhli dalších velkých zlepšení přechodem na nejnovější procesor AMD Ryzen 9 řady 5000 a přidáním chlazení tekutým kovem pro menší hluk, lepší tepelnou kapacitu a životnost baterie. Nový Strix SCAR také nabízí ohromující super rychlý 360Hz IPS panel a novou opticko-mechanickou klávesnici pro ty nejnáročnější hráče. Letos se díky zesilující poptávce po esportu a hardcore herních laptopech stane inovovaný Strix jednou z klíčových sérií," uvedl Benjamin Yeh, generální manager ASUS East EMEA pro PC & Gaming.

Mechanická klávesnice je pro hráče modlou

Notebooky Stix SCAR jako první na trhu přináší unikátní opticko-mechanickou klávesnici, která poskytuje rychlou odezvu a vysokou odolnost a, co je hlavní, má ten správný zvuk. Bez něho se správná mechanická klávesnice zkrátka neobejde. Každá klávesa je navržena s mírným zakřivením tak, aby udržovala prst ve vycentrované poloze. Rozložení je inspirováno hráči a jejich potřebami, takže kolem kláves WASD najdete díky technologii CoolZone speciální průduchy, které ochladí vaše hbité gamerské prsty a sníží pocitovou teplotu až o 14 %. 

Samozřejmostí je epické ozvučení vašich herních zážitků

Doby, kdy jsme byli odkázáni na zvuk připomínající svou kvalitou přenos z telefonního sluchátka vyrobeného z kelímku, jsou dávno tytam. Nová řada Strix SCAR je vybavena soustavou hned čtyř reproduktorů, dvou výškových a dvou basových Smart Amp, které odrážejí nízké frekvence od povrchu pod notebookem. Tahle čtyřka společně vytváří zvuk s 2,8x větší hlasitostí, 3x silnějšími basy a až 3x vyšším dynamickým rozsahem, než najdete u podobných zařízení. Dokonalý herní zážitek je zaručen, ovšem po 22. hodině už asi tato sestava kromě vašeho potěšení zařídí večerní program i sousedům. Doporučujeme je tak ke hraní přizvat.

Herní notebook je však záležitostí, která má přinášet požitek především vám. Řada Stix SCAR toto podchytila naprosto dokonale a hráčům servíruje možnost nekompromisně namaxovaného herního zážitku na zlatém podnose.

ROG Strix SCAR
ROG Strix SCAR
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.