Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Fall: SINNERS se proti Heroic postarali o další senzaci a zápis do české historie!

1. 10. 2021 | 00:33 Counter-Strike 2 Reportáž
SINNERS Esports po velmi důležité výhře nad Complexity v IEM Fall postavili papírově nejsilnějšímu tymu celé skupiny B, Heroic, proti kterým ale mohou udělat razantní krok za postupem na Major!
ZEDKO
ZEDKO
Zdroj: SINNERS Esports

Update #1: Dřívější souboj přinesl týmy FunPlus Phoenix a mousesports, kde máme po jednom slovenské zástupce. V BO1 se vybranou mapou stal Nuke, který byl ze začátku hodně vyrovnaný, a polovina skončila 8:7 pro tým STYKA. Na tuto polovinu dokázali členové jeho týmu navázat i v druhé polovině a zápas ovládli 16:12. Nejlepšími hráči na obou stranách byli slovenští střelci, frozen ale bude jistě hodně zklamaný. Po úvodní důležité výhře přišlo zakopnutí, naopak FPX se mírně vykoupili po zklamání z úvodu. Skupina A se může hodně zamotat.

Update #2: Ve druhém námi streamovaném zápase se představila domácí jednička SINNERS. Po úvodním triumfu nad Complexity se vkládaly naděje i zde, ale čeští střelci opět všechno ještě předčili. Šestý nejlepší tým světa Heroic se překvapivě rozhodl jít na Vertigu, čehož hříšníci využili a povedeným úvodem vedli již 7:3. Dánové se ale nenechali zahanbit a první polovina ještě skončila 8:7 v jejich prospěch. Druhá polovina začala jejich vyhranými pistolkami, ale poté SINNERS převzali otěže a opět ukázali, že umí vyhrávat zápasy, kdy je soupeř v jeden moment válcuje. Český celek v důležitém vstoupení zvítězil 16:12, výkonnostně nejvíce vyčníval SHOCK, s jeho 101.7 poškozením za kolo a 27 killy ničil jednoho dánského soupeře za druhým. Jen tak dále!

Skupina A:
1. Evropa G2 Esports2-032-9+236b.
2. Dánsko Copenhagen Flames2-032-26+66b.
3. Evropa mousesports1-128-26+23b.
4. Evropa FunPlus Phoenix1-128-2803b.
5. Německo BIG0-218-32-140b.
6. Švédsko AURA0-215-32-170b.
Skupina B:
1. Dánsko Astralis2-032-20+126b.
2. Česká republika SINNERS2-032-25+76b.
3. Evropa Complexity1-129-23+63b.
4. Dánsko Heroic1-128-26+23b.
5. Španělsko Movistar Riders0-223-32-90b.
6. Evropa Endpoint0-214-32-180b
AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Poslední kvalifikační turnaj na Major Intel Extreme Masters Fall, o němž máte všechno důležité zde, má za sebou úspěšně první hrací den. Pro česko-slovenskou scénu byl velmi úspěšný, poněvadž SINNERS dokázali ve skupině B i přes problémy v druhé polovině vyhrát 16:13 nad Complexity, obrovskou zásluhu na tom měl především NEOFRAG. Nezapomínejme ale ani na skupinu A, kde bojuje jak frozen, tak i STYKO. Zatímco mousesports si bez větších problémů poradili s BIG a jejich šance na Major jsou díky třetímu místo v RMR žebříčku skoro jisté, FunPlus Phoenix jsou až sedmí, navíc i přes skóre 25/17 STYKA nezvládli papírově nejlehčí zápas s Copenhagen Flames. Jejich skupina je celkem našlapaná, a pro jistý postup na Major musí bez debat skončit v této fázi nejhůře třetí, což vůbec nebude jednoduché.

Teď ale pojďme k druhému dni, kde všechny zápasy českých stop byly nalosovány až na pozdní večerní hodiny. SINNERS půjdou po 23:00 na Heroic, papírově největšího favorita celé skupiny a aktuálně šestý tým světa. Výsledky Dánů ale na předešlé LAN akci IEM Cologne nebyly úspěšné, navíc už před delší dobou z jejich webu zmizely sponzoři, a to samozřejmě kvůli jejich nekonečné kauze s HUNDENEM, což může znamenat nějaké vnitřní problémy, ty ale dle herní pohody určitě nejsou znát. Češi musí předvést alespoň takový výkon, jako včera v první polovině proti Complexity, aby mohli slavit úspěch. Motivace je však obrovská, teď to jen přetavit ve vítězný konec, který by už teď mohl značně pomoct k postupu do play-off.

Co se týče skupiny A, tak tam dojde po 22:30 na souboj právě mousesports a FunPlus Phoenix. Favorit bude tým mladšího ze slovenské dvojice, avšak STYKO se svými kamarády prostě potřebuje začít sbírat body, jinak jim Major může utéct pod rukama.

Jak zápas FPX s mouz, tak samozřejmě i ten SINNERS můžete sledovat na našem Twitch kanále, kde se komentáře zhostí Bananides a Joshua. Bude to obrovsky zajímavé, skvělé emoce Banána si stejně jako včera prostě nemůžete nechat ujít, takže určitě přijďte kluky podpořit!

Štítky: IEM Fall, SINNERS
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.