Přejít k hlavnímu obsahu

V Japonsku se prodávají gamingové matrace. Příliš pohodlně ale nevypadají

2. 10. 2021 | 14:00 Všechny hry Zajímavost
Nabídka takzvaného herního nábytku, tedy nábytku pro hráče a určeného ke hraní, se opět rozrůstá. Japonská společnost nyní vyrábí „gamingovou matraci“. Ačkoliv jako produkt to zní zajímavě, z fotografií můžeme usoudit, že asi nepůjde o právě pohodlnou záležitost.
Gamingová matrace
Gamingová matrace
Zdroj: Bauhutte

Jak se z videoher stává stále rozšířenější volnočasová zábava, pro některé dokonce i životní styl, rozšiřuje se i trh, který na ně cílí. Vzniká tak řada herních doplňků i nábytku. Třeba i švédský gigant s nábytkem IKEA nedávno představil unikátní sérii zaměřenou na hráče. Ti japonští si nyní ke své již jistě široké sbírce herních předmětů a doplňků mohou přikoupit gamingovou matraci. 

Jedná se o počin společnosti Bauhutte, která v minulosti přišla i s myšlenkou herní postele. Podle webových stránek, nabízejících produkt, se jedná o „vysoce kvalitní uretanovou matraci podporující spací prostředí hráčů“. Základní koncept je poměrně jednoduchý, matrace slouží k tomu, aby udělala herní postel pohodlnějším místem. Kolem naleznete konstrukce, které umožňují vytvořit herní prostor. Nechybí ani jakýsi podnos, na který se vejde myš a klávesnice. 

Matrace sama je nabízena ve třech velikostech, od single až po double. Cena začíná na 250 dolarech (cca 5,5 tisíce Kč). Vypadá to však, že matrace je poměrně úzká oproti „klasickým“ matracím. Obecně celý set up nevypadá moc pohodlně, minimálně pokud přihlédneme k tomu, jak blízko obrazovky se hráč nachází. 

Nejsme tu ale od toho, abychom hodnotili pohodlnost či praktičnost této matrace. Jistě se najdou nadšení gameři, kteří ji ocení. Tak jako tak je pěkné sledovat, jak se herní trh rozšiřuje i do jiných odvětví. Uvidíme, jaké další zajímavé nápady se ještě objeví. 

Zdroj: GameRant
Štítky: herní nábytek