Přejít k hlavnímu obsahu

Naděje na Major je fuč. SINNERS se ale po srdnatém výkonu proti Astralis nemají za co stydět!

3. 10. 2021 | 21:15 Counter-Strike 2 Live coverage
Dnešní večer přinesl ten nejočekávanější zápas, co základní skupina IEM Fall přinesla. Výhry nad Complexity a Heroic byly v podání parádní, ale z hlediska prestiže se Astralis může rovnat málokdo na světě. Česká jednička ukázala, že dokáže hrát s kýmkoliv, ale výsledek to dnes bohužel nepřineslo. Stále však není ještě konec!
SHOCK
SHOCK
Zdroj: SINNERS

Karty jsou před posledním hracím dne rozdány naprosto jednoznačně, bavit se můžeme o čtyřech různých scénářích. Po parádním začátku skupiny bohužel SINNERS nestačili na Movistar Riders, čímž si zkomplikovali cestu, protože španělská organizace se výhrou nad Endpoint může dostat na stejné skóre, jaké má český celek, a k tomu mít lepší vzájemný zápas. V první řadě se ale SINNERS musejí soustředit sami na sebe, duel s aktuálními Major šampiony z Astralis bude nejtěžší zkouškou, který na IEM Fall zatím měli. Doufáme, že všichni fandíte!


Update po první polovině: Zvolenou mapou je Nuke a lépe na něj vlétli SINNERS, kteří vyhráli první pistole. Dánové si však kolo ihned vzali nazpět, druhý bod navíc získali překvapivě po vyhrané 2v5 situaci. SINNERS se ale nenechali zahanbit, dali si jednokolovou pauza na šetření a dotáhli na 3:3. Jenže pak přišla prohraná 3v5 situace, a když pak v dalším kole nebyly nůžky na zneškodnění bomby, Astralis začali přidávat na plynu a zanedlouho se dostali do vedení 8:4. Před druhou polovinou nakonec Češi získali už jenom jeden bod a budou muset obracet!

Update z ostatních zápasů: Heroic si poradili s Complexity poměrem 16:5, což vyloučilo scénáře, kdy by SINNERS skončili třetí bez nutnosti tiebreakeru. Varianty jsou nyní tedy dvě – pokud Movistar Riders porazí Endpoint (aktuální stav 10:8), tak nás při prohře SINNERS čeká 3-way tie-breaker. Ve všech ostatních variantách (výhra SINNERS, nebo prohra Movistar Riders) by šel český zástupce do play-off ze 2. místa. Stále věříme!

Update po druhé polovině: Bohužel, zázrak se po změně stran nestal. Prohrané pistole znamenaly hned tři ztracená kola, bohužel ani plný nákup bodové žně Astralis nezastavil a SINNERS se tak rázem ocitli ve stavu 5:15. Češi se sice na moment vzchopili, ale více než tři body nepřidali. Nyní se tak musejí spoléhat na comeback v podání Endpoint, kteří prohrávají 11:15 s Movistar Riders. V případě výhry MRS nás totiž čekají MR3 tiebreakery.

Update z ostatních zápasů: Endpoint se snažili, co jim síly stačily, ale po sekvenci vyhraných 1v1 kol to nakonec přišlo a Movistar Riders tu svoji třetí výhru ve skupině doklepali. Tím pádem máme na stejném počtu bodů tři týmy, které jdou nyní do krátkých zápasů v tiebreakeru. Kdo dvakrát vyhraje, tak jde do play-off, kdo dvakrát prohraje, jde z kola ven. Teď je to opravdu všechno nebo nic, tak dorazte na stream, protože bez vás to nepůjde!

Tiebreakery startují: Jako první jdou v MR3 zápasech (tedy obdobě prodloužení) do akce Movistar Riders proti SINNERS. Následně se představí vítěz tohoto duelu proti Heroic, kde se již bude moci rozhodnout.

První tiebreaker zápas: V tomto extrémně krátkém formátu bylo nesmírně důležité získat první kolo, což se SINNERS za obranu nepovedlo. Bohužel ani druhé kolo nevyšlo a hříšníci dokonce museli savovat. Velká pohroma nastala i v dalším kole a dokonáno byla okamžitě po změně stran. Tohle skončilo rychleji než začalo, doufat musíme v další zápasy. Ve hře může být další kolo tiebreakerů, nebo alespoň třetí místo pro hříšníky.

Druhý tiebreaker zápas: Pohroma je na světě, play-off je v troskách. Movistar Riders předvedli stejné tažení jako BIG, a zatímco německý celek ukončil snahu STYKA i Frozena, tak Španělé míří do vyřazovacích bojů na úkor našich SINNERS. Hříšníci si ale ještě zahrají o 3. místo ve skupině, které papírovou šanci ještě dává. Heroic už mají vzhledem k dalším výsledkům 100% jistotu Majoru, tak třeba už nebudou mít takovou motivaci.

Třetí tiebreaker zápas: A máme hotovo, doslova heroický závěr dne je u konce. Tato pohádka bohužel pro SINNERS má ten nejsmutnější konec, protože si nezahrají ani bracket o 9. místo. Ten by kvůli dalším výsledkům už sice neznamenal šanci na postup na PGL Major, ale kluci by si zahráli alespoň další dva zápasy na Tier 1 úrovni. Stále však máme být na co pyšní, tenhle turnaj pro ně sice končí, ale cesta teprve začíná!

Štítky: IEM Fall, SINNERS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.