Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Fall: frozenovi spadl kámen ze srdce a Majoru se přeci jen zúčastní! A jak vypadá play-off?

6. 10. 2021 | 09:10 Counter-Strike 2 Reportáž
Dobrá zpráva! Kromě Entropiqu bude na Majoru vyšlapávat cestu domácí scéně i frozen, jeho tým mousesports se sice po čtvrtém místě ve skupině A musel spoléhat na výsledky úhlavních soupeřů, nakonec to však vyšlo. A jak to v turnaji vlastně vypadá dál, respektive kdo doplnil už dříve pozvanou devítku týmů na uctívaném Majoru?
frozen
frozen
Zdroj: ESL

IEM Fall zatím nabízí zajímavou podívanou, ať už jde o nečekané zvraty ve výsledcích, nervy drásající tiebreaky či prostě souboj té nejužší světové špičky o nejdůležitější turnaj na scéně. Tento turnaj má největší sílu zahýbat RMR žebříčkem, který týmy dostane na svátek CS:GO, a brzo budeme mít hotovo i v Evropě.

Jistotu účasti na PGL Majoru už má 14 týmů z 24, hned osm už zná i místo, kde svoji pouť začne. Nejlepší týmy světa Natus Vincere a Gambit míří do Legends části, Spirit s BIG do Challengeru a Virtus.pro si spolu s brazilskými Sharks, australskými Renegades a ruskými střelci české organizace Entropiq zahrají Contenders část. Ve Stockholmu se dále už jistě představí Astralis, G2, NiP, Vitality, Heroic a nyní také mousesports.

AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Právě tento evropský celek, jehož nedílnou součástí je slovenský frozen, si to ale pořádně zkomplikoval. Přitom ale ještě před turnajem měl výsostnou pozici – s 1600 body za prvenství ve FLASHPOINT 3 dokonce hráči drželi na třetím místě slot v Legends fázi, takže pro jistý postup jim stačilo skončit v TOP 10, tj. v šestičlenné skupině nejhůře třetí. Jenže to se nepovedlo a myšáci z celkového čtvrtého místa museli doufat v zakopnutí konkurence. Díky tučným bodům to ale vyšlo, po výhře FaZe nad OG v bojích o 9. až 12. místo, která Aleksib a spol. ukončila šance, byla jedna potřebná podmínka splněna a kámen ze srdce tak mohl spadnout. Stále je však ve hře možnost začít přímo v Challengeru, k čemuž je potřeba, aby nováčci v žebříčku zakopli ve čtvrtfinále.

RMR EU live pořadí
RMR EU live pořadí
: Liquipedia

Pokud se ještě vrátíme k samotnému evropskému IEM Fall, tak v play-off nalezneme opravdu zajímavé týmy. Největším šokem byl postup Copenhagen Flames z prvního místa skupiny A, jejich sílu nezastavil absolutně nikdo, včetně druhých G2 nebo právě mousesports a FunPlus Phoenix, kde šance na Major Stykovi a spol. bohužel vyhasla. Ze skupiny B mohli postoupit SINNERS, avšak extrémně těsná prohra nad Movistar Riders věci razantně změnila a do play-off nakonec zamířili právě Španělé spolu s neporaženými Astralis. I v céčku to pěkně vřelo, na úkor OG ale z prvního místa míří do play-off ENCE spolu s Vitality. A konečně skupina D, tam byli nezastavitelní NiP, avšak bulharští Fiend mnohé překvapili postupem z druhého místa. Kromě víkendových bojů o prvenství na IEM Fall nás čekají ještě zápasy, které kvůli RMR bodům určí i přesné pořadí celé TOP 8.

IEM Fall: Play-off
  Dánsko Astralis-         
 8.10. 17:00   Evropa Vítěz QF1-      
  Bulharsko Fiend-         
    9.10. 17:00   Evropa Vítěz SF1-   
  Evropa G2-         
 8.10. 20:15   Evropa Vítěz QF2-      
  Evropa ENCE-         
       10.10. 17:00   Evropa Šampion 
  Dánsko CPH Flames-         
 7.10. 20:15   Evropa Vítěz QF3-      
  Francie Vitality-         
    9.10. 20:15   Evropa Vítěz SF1-   
  Evropa NiP-         
 7.10. 17:00   Evropa Vítěz QF4-      
  Španělsko Movistar Riders-         
IEM Fall: 9.-12. místo
  Dánsko Heroic0      
     Evropa BIG-   
  Evropa BIG2      
    6.10. 17:00   Evropa 9. místo 
  Evropa OG1      
     Evropa FaZe-   
  Evropa FaZe2      
     Dánsko Heroic-   
    6.10. 17:00   Evropa 11. místo 
     Evropa OG-   
Štítky: IEM Fall, frozen
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.