Přejít k hlavnímu obsahu

Chci si zahrát na domácím Majoru před svými kamarády, hlásí Olof. Co dalšího prozradili FaZe?

6. 10. 2021 | 15:14 Counter-Strike 2 Rozhovor
IEM Fall jde pomalu do finiše a spolu s tím se uzavírá seznam účastníků PGL Majoru. Jedním z týmů, který stále nemá nic jisté, je FaZe Clan. Co nám prozradili hráči před rozhodujícím zápasem na tiskové konferenci, jejíž jsme byli součástí?
olofmeister
olofmeister
Zdroj: ELEAGUE

FaZe Clan je asi největším jménem, které stále balancuje na hraně účasti na PGL Majoru. Právě hráči tohoto celku se zúčastnili tiskové konference, na které nechyběl ani PLAYzone, aby se rozpovídali svých šancích a vidinách na postup. Jak prozradil kapitán Finn "karrigan" Andersen, tým se s možností neúspěchu již smířil: „Nálada v týmu nebyla po vypadnutí moc dobrá. Byli jsme frustrovaní, ale díky postupu do bracketu o 9. až 12. místo máme alespoň druhou šanci. Upřímně se ani nebude soustředit na postup samotný, šanci jsme měli a tu jsme promrhali. Budeme se soustředit na jednotlivé zápasy, všechno vyhrát, a co se stane, stane se.“

Formát nebyl optimální, ale nemůžeme se na něj vymlouvat. BO1 zápasy určitě zvýhodňují týmy, které mají menší map pool, takže myslím, že BO3 by bylo lepší,“ následně dodal kapitán karrigan a slovo si převzal nejzkušenější hráč týmu Olof "olofmeister Kajbjer: „Vůbec jsem nepředpokládal, že bych si mohl znova zahrát Major nebo vůbec aspoň kvalifikaci," nastínil skutečnost. "Samozřejmě chci prodloužit svou sérii, ale není to pro mě moc důležité. Chci si zahrát doma, bydlím 5 minut daleko, chci dovést kamarády a rodinu, zkrátka chci se představit na domácím Majoru,“ vyjádřil se k tomu, co je pro něj tím hlavním motorem pro co nejlepší výkony.

Odpověď na otázku, zda si legendární Švéd na domácím Majoru zahraje, se můžeme dozvědět již dnes. Pokud totiž FaZe nezvládnou dnešní utkání proti BIG, jsou venku. Ani to však zatím nic nezaručuje, stále potřebují, aby alespoň jeden z týmů Fiend, Movistar Riders, CPH Flames nebo ENCE skončil v play-off na osmém místě.

Aktualizovaný výsledkový servis nejen tohoto turnaje IEM Fall najdete vždy v našem Zápasovníku.

AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.