Přejít k hlavnímu obsahu

Nejdelší český subathon je za námi, spajKK bořil hranice streamování

8. 10. 2021 | 10:00 Twitch.tv Twitch
Oblíbený koncept nepřetržitého streamování, jménem subathon, si na domácí scéně vzali do režie spajKK a Adis Bak. Kdo z nich se nakonec dostal třímístnou cifru odvysílaných hodin? Podívaná je už nyní u konce, jak celá akce dopadla a jak vypadají podrobné statistiky, se dočtete v článku.
spajKK
spajKK
Zdroj: Facebook/spajKK

Že subathon není pouze zahraničním fenoménem, dokázali na domácí scéně streameři spajKK a Adisbak, kteří se do tohoto bláznivého kousku také nedávno pustili. Tato nepřetržitá pouť skončila teprve před několika dny. Sice jsme se pochopitelně nedočkali takové senzace, kterou předvedl právě světoznámý streamer Ludwig, jenž na své neuvěřitelné měsíční pouti lámal rekordy, ale i tak mohou být oba na své výsledky a pokořené milníky právem pyšní. O několik desítek hodin delší přenos zaznamenal spajKK, proto se podíváme na jeho počin.

Statistiky po subathonu
Statistiky po subathonu
Zdroj: Facebook/spajKK

Na poměry naší Twitch scény se jednalo o parádní výkon a spajKK si toho je moc dobře vědom. Český streamer si subathon náramně užil a jak sám říká, byl to jeho nejhezčí zážitek na platformě za celou jeho pětiletou kariéru. A pokud jste se na streamu také zastavili, určitě víte, že se při této nepřetržité podívané bavili také hlavně diváci. Určitě domácímu marathonu také pomohlo vydání hry New World, která byla na streamu častým obsahem.

Pojďme se tedy konečně podívat na statistiky a nejdůležitější čísla, kterých spajKK dosáhl. Stream nakonec v kuse trval celých 173 hodin a přišla se na něj podívat i spousta zbrusu nových diváků. Pro porovnání, Adisbak dosáhl hranice 106 hodin, což je také super. Při zdánlivě nekončícím vysílání se na spajKKově kanále zastavil senzační počet přibližně 117 000 unikátních uživatelů. A nezapomínejme ani na subscribery, kteří se hlavně zasloužili na délce streamu, jejichž číslo se v současné době pohybuje kolem tří tisíc! Na domácí scéně se takových počinů příliš nevidí a jsme zvědaví, jestli se tenhle trend u nás chytí a subathonů v budoucnu přibude.

Štítky: Spajkk, subathon