Přejít k hlavnímu obsahu

Vítězství přijde většinou, když ho nejméně čeká. Jak se na letošní MČR těší vicemistr světa?

24. 10. 2021 | 21:00 Hearthstone Rozhovor
Z domácí scény nemáme v posledních letech úspěšnějšího hráče, než je Jarla. Dlouholetý účastník největší soutěže Grandmasters to sice letos nedotáhl až na Mistrovství světa, uznávaný je však nadále po celém světě. Hráče takového kalibru si navíc užijeme také letos na MČR, kam si Jarla vysloužil přímou pozvánku. Po víkendovém tažení tedy nebyl lepší moment na to, si ho vyzpovídat.
Jarla na rozhovoru s Mikolášem Tučkem
Jarla na rozhovoru s Mikolášem Tučkem
Zdroj: PLAYzone / MČR

O víkendu ses stal vicemistrem Evropy. Bereš to už takto zpětně jako úspěch, nebo jsou tvé pocity stále hořké?

Je to obrovské zklamání, protože rozdíl mezi 1. místem a 2. místem je v Grandmasters sezoně nesrovnatelný. Vítěz má místo na Mistrovství světa, možnost zahrát si o mistrovský titul a jistou solidní finanční odměnu, kdežto poražený má jen smutné pocity po jinak solidní sezoně.

V celé sezóně Grandmasters jsi právě Gabyho ani jednou neporazil. Když se ohlédneš zpět, co by se muselo stát jinak, abysi ho udolal v tom klíčovém momentě?

S Gabym jsme se potkali celkem čtyřikrát a z toho 2 série v základní části byly dle mého názoru vyhratelné, kdybych hrál o něco lépe. Naopak finále a můj první zápas v sezoně s Gabym byly nevyhratelné. Ve finále, kombinace Gabyho dobrého draw a jeho většinou bezchybné hry byla pro mě konečnou.

Dají se Frenetic a Gaby označit za dva nejlepší možné hráče, které Evropa na šampionát pošle?

Gaby je určitě jeden z nejlepších v Evropě. Frenetic je solidní hráč, ale určitě kdyby na MS byl například Bunnyhoppor, xBlyzes nebo Seiko, tak by ten rozdíl moc velký nebyl.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Brzy tě čeká další Masters Tour, kde jsi ještě ani jednou nepostoupil do play-off. Čím to, že se ti právě tady tak nedaří?

Nevím, jestli nedaří je to správné slovo. Většinou jsem měl na Masters Tourech pozitivní skóre, ale nikdy to samozřejmě na topku nebylo. Doufám, že se mi to podaří brzy prolomit a do topky se podívám.

Teď už ale k MČR. Potěšilo tě, že jsi jako jeden z bývalých mistrů dostal přímou pozvánku a nemusíš nijak řešit kvalifikaci?

Jsem určitě rád, že jsem dostal pozvánku a rád se MČR zúčastním, protože jinak bych nejspíše kvalifikace ani nehrál. Měl jsem teď jiné priority.

Loni ti to sice nevyšlo, ale je pro tebe hlavní motivací, aby ses stal prvním dvojnásobným mistrem ČR?

Vítězství přijde většinou, když ho nejméně čekám, takže uvidíme, co turnaj nabídne. Určitě by bylo pěkné vyhrát znova, ale hlavní motivace je hrát pěkný Hearthstone.

Jarla na MČR 2018
Jarla na MČR 2018
Foto: PLAYzone / MČR

Bude mít na tebe a tvůj výkon nějaký vliv, že se podruhé za sebou bohužel MČR v Hearthstone odehraje online?

Je to samozřejmě velká škoda, že budeme hrát opět online, ale já jsem zvyklý z Grandmasters ligy a i loňských Worlds hrát online.

Co říkáš na aktuální metu z hlediska kompetitivního hraní? Je to něco, na co se diváci na MČR mohou těšit?

Momentální meta není vůbec špatná pro kompetitivní hraní. Radši jsem měl metu krátce po expanzi (D6 warlock byl můj nejoblíbenější deck), ale momentálně je ve hře stále hodně těžkých balíčků a také je hodně hratelných decků. MČR dost možná bude v jiné metě, ale pokud se bude stále hrát Garrote Roguna, diváci se určitě mají na co těšit.

Dokázal bys na závěr říct, kdo jsou podle tebe čtyři hráči, kteří by to letos na MČR měli dotáhnout nejdále?

Nejdále to doufám dotáhnu já, a jinak Faeli, En1gma a Jobsad.

Štítky: Grandmasters, Jarla, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.