Přejít k hlavnímu obsahu

KiXSTAr už bohužel žádný zápas neodkomentuje. Ve 24 letech tragicky zahynul při autonehodě

14. 10. 2021 | 16:50 Rainbow Six: Siege Zajímavost
Bývalý profesionální hráč, streamer a zároveň jeden z nejlepších Rainbow Six: Siege komentátorů KiXSTAr si už do svého komentátorského křesla nikdy nesedne. 11. října totiž tragicky zahynul při autonehodě. O jeho smrti informovali rodiče skrze sociální sítě jeho kolegy Interra.
KiXSTAr
KiXSTAr
Zdroj: PCGamesN

KiXSTAr byl bývalý americký profesionální hráč a také streamer, který se nakonec našel hlavně v komentátorském křesle. Netrvalo dlouho a společně s Parkerem "Interro" Mackayem, se kterým tvořili duo, se stali velmi oblíbenými. Dohromady odkomentovali řadu Rainbow Six:Siege turnajů té nejvyšší úrovně jako je řada Majorů, Pro League nebo The Invitational. Před pár dny ovšem Rainbow Six:Siege komunitou otřásla nečekaná zpráva.

24letý mladík KiXSTAr tragicky zemřel. Kromě jeho vášně ke hře Rainbow Six: Siege se také velmi zajímal o auta a to se mu nakonec stalo osudným. 11. října měl totiž autonehodu, kterou bohužel nepřežil. O této zdrcující zprávě informovala jeho rodina skrze sociální sítě jeho kolegy a kamaráda Interra. Ten dále uvedl, že KiXSTAr havaroval se svým autem sám a nikdo jiný nebyl zraněn. 

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Na sociálních sítích okamžitě uctilo jeho památku několik dalších lidí z Rainbow Six: Siege komunity a to včetně samotných herních vývojářů. „Úmrtí jednoho z nejjasnějších myslí v Siege je tak nevyzpytatelné,“ řekl herní designér Emilien Lomet a dodal: „Vzpomínám na všechny ty vzpomínky a zůstal jsem s pocitem prázdnoty. Jeho podíl na naši společné vášni je obrovský. Siege už nikdy nebude stejné bez tebe. Všichni jsme ti moc dlužni.“ K jeho smrti se vyjádřil i jeho kolega Interro, který KiXSTARovi poděkoval za to, že ho vytáhl v době, když streamoval pro 100 lidí a dal mu šanci spolu s ním komentovat Pro League.

Zdroj: PCGamer.com
Štítky: KiXSTAr
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.