Přejít k hlavnímu obsahu

Epic Games přiznává inspiraci Among Us a plánuje s vývojáři spolupráci

16. 10. 2021 | 08:00 Fortnite Zajímavost
Poté, co Epic Games jakž takž vyřešili svůj problém s Applem, stále mají na talíři ěkteré věci, které nejsou zrovna košer. Jako největší podpásovku můžeme jmenovat jejich inspiraci hrou Among Us, což jim originální vývojáři dost vyčetli. Nyní ale Epic otevřeně přiznává, že se dost inspiroval a rád by navázal spolupráci.
Fortnite x Among Us
Fortnite x Among Us
Zdroj: PLAYzone

Inspirace je ve světě videoher nedílnou součástí průmyslu. Někde je vidět jen naoko, někde už trochu více. Pak je tady ale Epic Games, který prakticky vezme jednu hru a kompletně jí předělá do své hry Fortnite. Řeč je samozřejmě o Among Us a nedávné kauze okolo Imposters módu, který do Fortnite dorazil. Naštvaní byli jak vývojáři z Innerslothu, tak fanoušci originálního konceptu. Nyní se ale zdá, že by vše mohlo být odpuštěno a dokonce by se dala navázat i nějaká ta spolupráce.

Epic Games totiž, tentokrát naplno, přiznal, že se Among Us silně inspiroval a vlastně je takovým skrytým fanouškem. Na Twitteru se tak ptají Innerslothu, jestli by nebylo super někdy navázat nějakou spolupráci, na což se jim dostalo odpovědi, že by to bylo skvělé a jejich zaměstnanci se už navzájem kontaktovali.

Křišťálová Lupa
Křišťálová Lupa
Zdroj: PLAYzone

Jak ve výsledku spolupráce poměrně malého studia a herního giganta dopadne, se musíme nechat překvapit. Dle našeho názoru ale do hry Fortnite mohou dorazit třeba oficiální skiny stylizované do Among Us, nebo by Innersloth mohli spolupracovat na dalším módu. Imposteři by se tak mohli připojit například k Eddiemu Brockovi, nebo Lady Gaze.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.