Přejít k hlavnímu obsahu

Češi zachraňují Evropu! MAD Lions postupují do vyřazovací části Worlds 2021

18. 10. 2021 | 21:08 League of Legends Reportáž
Poslední den základních skupin je za námi a můžeme říct, že s tím nejlepším koncem, jaký jsme si po prvním “týdnu” mohli přát. MAD Lions v čele s Markem “Humanoid” Brázdou a Matyášem “Carzzy” Orságem zvládli otočit nepříznivý výsledek z úvodních zápasů a na úkor amerického Team Liquid a čínského LNG postupují do play-off letošního světového šampionátu.
MAD Lions postupují do play-off!
MAD Lions postupují do play-off!
Zdroj: Riot Games

Ještě před samotným duelem o postup do play-off si MAD Lions zvládli poradit s čínskými LNG. V tomto zápase ukázali svoji dominanci a schopnost zahrát perfektní LoLko. Humanoid i Carzzy dostali do začátku dostatek killů na to, aby si v klidu dokázali pohlídat zbytek hry a vytvořili tak tiebreaker mezi čtyřmi týmy, co měly skóre 3-3. Jejich protivníkem o postup do vyřazovací části byli znovu čínští LNG, kteří očividně nezažili svůj nejlepší den a budou rádi, když na něj co nejdříve zapomenou.

Přes naprosto tragický začátek se MAD Lions zvládli v zápase o postup do vyřazovací části Worlds oklepat a dotáhli velice špatně rozehranou hru do vítězného konce! Bohužel v posledním duelu dne už MAD Lions nestačili na korejské GEN.G a tím pádem se ve čtvrtfinále narazí na úřadující mistry světa DWG KIA. Jedno pozitivum pro nás je to, že během MSI na sebe tyto dva týmy narazily a MAD zvládli dotáhnout série do pěti her, takže ještě stále není nic pro Evropu ztraceno!

PLAYzone
PLAYzone
Foto: PLAYzone

Kompletní výsledky posledního hracího dne základních skupin jsou následovné:

Play-off světového šampionátu začíná už v pátek od 14:00 a můžete ho sledovat i s českým komentářem. Ten nám poskytují borci na Twitch kanále Hitpointcz, tak se zde nezapomeňte zastavit a podpořit růst našeho domácího League of Legends.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.