Přejít k hlavnímu obsahu

Čtrnáctiletý streamer dosáhl na rekordní počet LP v rankedech

26. 10. 2021 | 18:24 League of Legends Zajímavost
V komunitě okolo League of Legends se jako jeden z hlavních ukazatelů toho, jak hru umíte, projevuje i váš rank v hodnoceném režimu. Na lepší rank lze dosáhnout pomocí LP, které dostáváte za vyhrané zápasy. Teprve čtrnáctiletý streamer dosáhl na nejvyšší počet celkových LP v celé Severní Americe. Hráč v Silveru to asi nebude.
General Sniper
General Sniper
Zdroj: Cloud 9

Scéna League of Legends za dobu své existence zažila spoustu, převážně korejských a asijských, mladých talentů – Ambition, Faker, Uzi a další. Za ostatní státy jsme ale mohli vidět třeba Doublelifta, z našich luhů a hájů je nejznámější duo Carzzy & Humanoid . Nyní se ale zdá, že by je všechny mohl převálcovat mladý streamer Ryan “General Sniper" Shoura ze Severní Ameriky, který League of Legends hraje už nějaký ten pátek. Dokazuje to fakt, že dosáhl na vůbec největší počet League Pointů v hodnoceném režimu v SoloQ.

Letos v červnu rekord pokořil support týmu Liquid, CoreJJ, aby ho o pár měsíců později, letos v říjnu, mohl překonat právě General Sniper. Jeho poměr výher a proher je 339/260 s celkovým počtem 1850 LP a 57% win-ratem, což z něj činí hráče s nejvíce League Pointy v celé Severní Americe, to je na hráče jeho věku zatraceně dobrý výkon.

Křišťálová Lupa

Nejedná se přitom o žádné ořezávátko. Minulý rok v listopadu ho organizace Cloud9 dočasně nabrala k sobě, ale protože do týmu lze vstoupit až od 15 let, musí mladý hráč ještě nějakou dobu počkat. Jak tak vidíme, tento toplaner se opravdu činil. Tipy a triky přitom může dostávat od svého staršího bratra s přezdívkou V1per, který hraje za Immortals Academy stejnou roli jako General Sniper. Jak o V1perovi, tak Sniperovi lze říci, že hráli hlavně Riven, nyní hrají podobné šampiony.

Mladý hráč má za sebou ale i nefalšovaný esportový zápas, kdy se loňského roku účastnil Twitch Rivals po boku Tyler1 proti týmu hráče 100 Thieves, Yassua, a celý zápas, spolu s Tylerem vyhrál. Vypadá to, že by se nám tu tak mohl rýsovat další, tentokrát americký, Showmaker nebo Faker. Talentu na to má rozhodně v kapse dost.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.