Přejít k hlavnímu obsahu

PGL Major ve Stockholmu budou sledovat tisíce fanoušků esportu

27. 10. 2021 | 15:54 Counter-Strike 2 PR článek
Největší esportový event roku je konečně tady. PGL Major Stockholm 2021 s rekordním prize poolem v hodnotě 2 milionů dolarů láká nespočet fanoušků z celého světa do Švédska, kde mohou event sledovat živě, ale také na internet a množství dostupných streamů. Pro česko-slovenské diváky je díky oficiálnímu partnerství s G2A.COM připraven český stream na Twitch kanále turbokanal.
G2A.COM zve na český stream na Twitch kanále turbokanal
G2A.COM zve na český stream na Twitch kanále turbokanal
Zdroj: G2A

Poprvé v historii esportu hry Counter Strike: Global Offensive bude Major vysílán celosvětově v desítkách jazyků. Přestože streamování největších esportových eventů v angličtině je běžné už dlouhá léta, varianta s množstvím streamů v rodných jazycích diváků doposud nebyla příliš populární. Pozitivním trendem pro různé trhy je však větší zapojení diváků z komunity pomocí dedikovaného vysílání a dobře známých tváří místních herních influencerů a osobností esportu. PGL Esports se rozhodl u PGL Majoru jít ještě o krok dál a umožnil komunitním tvůrcům vysílat event pro komunitu na jejich kanálech (s ohledem na všechny partnery lokálního vysílání). Za vším se skrývá snaha popularizovat esport ještě více než doposud a oslovit partnery, kteří by využili možnosti stát se součástí velmi rychle se rozvíjejícího odvětví.

Když už zmiňujeme partnery, je vhodné podotknout, že G2A.COM je oficiálním partnerem místního přenosu pro Českou republiku a Slovensko. G2A.COM je největším světovým digitálním tržištěm pro hráče. Nákup her je tak pro všechny daleko snazší, bezpečnější a dostupnější. Společnost byla založena v roce 2010 a na trh obratem uvedla společnou platformu pro více než dvacet milionů hráčů a geeků. Ta spojuje kupce a prodejce po celém světě a umožňuje jim prodávat hry, hardware a různé gadgety za méně než běžně, to vše na jednom místě. Rozhodně doporučujeme omrknout jejich speciální nabídku pro PGL Major.

Turnaje na úrovní Majoru jsou ve světě Counter Strike: Global Offensive u komunity vždy extrémně populární. Téměř každý turnaj posledních let svou sledovaností překonal v jeden okamžik více než 1 milion fanoušků, kteří současně sledovali přenos. Nyní se kvůli pandemické situaci komunita Major turnaje v CS:GO nedočkala už více než 2 roky. Právě proto se k PGL Majoru ve Stockholmu obrací obrovské naděje a všichni očekávají, že event bude velmi úspěšný a pokoří nespočet rekordů. Nejen ty spojené s nejvyšším prize poolem v celé herní historii, ale také ty, týkající se jeho komerčního potenciálu a zapojení herní komunity. Nyní, když je event již v plném proudu, si můžeme v klidu užít nejlepší esport akci tohoto roku. 

Štítky: G2A, PGL Major
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.