Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot dává sbohem své nejúspěšnější divizi. Kam před MČR zamíří domácí hvězdy?

29. 10. 2021 | 17:01 Hearthstone Přestup
Vodafone MČR v Hearthstone se kvapem blíží, ale bohužel se bude muset obejít bez reprezentantů jednoho z nejúspěšnějších domácích týmů posledních let. Dynamo Eclot dává sbohem po úspěšné pětileté éře a trojice hráčů je dnešním dnem bez angažmá.
DNE Hearthstone
DNE Hearthstone
Zdroj: Dynamo Eclot

Když jsme vás před deseti dny informovali, že Jakub 'Pardub' Pardubský přestupuje z Dynama Eclot do týmu Sazka.Inaequalis, okamžitě se vyrojila spousta spekulací. Všechno během víkendové Masters Tour ještě podpořil Matyáš 'Matty' Kalužný, objektivně nejlepší hráč současné sestavy, když oznámil, že je bez angažmá. V ten moment všechno začínalo nasvědčovat tomu, že DNE zřejmě chystají rozpuštění své Hearthstone sekce.

Ještě pod názvem Eclot Gaming byla Hearthstone divize této organizace jednou z jejích nejúspěšnější součástí. Pětiletá existence nabídla střechu nad hlavou patnácti různým hráčům, kteří dohromady získali krásných sedmáct trofejí. Ty vůbec nejcennější mají na kontě výše zmínění Pardub a Matty, kteří opanovali dva mezinárodní turnaje. U prvního jmenovaného šlo o DreamHack v Lipsku, druhý pak vyhrál Red Bull M.E.O. 

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Dnes bylo oficiálně oznámeno, že s podporou světa karet je v Dynamu Eclot konec. Výsledky v tomto případě vůbec nehrály roli, protože jak napsal na svém Twitteru CEO organizace Martin Novotný, vedení nebylo dlouhodobě spokojeno obecně s vývojem hry a její publicitou. Nešťastné nastavení ekosystému je koneckonců důvodem, proč už není tolik organizací z nejvyšších vrstev domácí scény, které by HS podporovaly.

Pětiletá tradice je definitivně u konce. Hráči se nedočkají "posledního tance" na Vodafone MČR v počítačových hrách a všichni si hledají nové angažmá. Je dost možné, že u takto zvučných jmen uslyšíme již v nejbližších dnech o novém působiští. Matty má účast na MČR jistou, díky bodům nebude na finále chybět ani Milan 'm1lan' Šnajdr a blízko postupové dvanáctky je také nevybroušený drahokam domácí scény, Jan 'BlizzconJan' Smutný.

Nejvíce se u některých hráčů nabízí přesun do eSuby, která příchodem Matyáše 'Krajda' Krajíčkem dala najevo, že Hearthstonu ještě nezavřela vrátka. Stejně tak věříme i my, že dalším týmy nebudou nad hrou lámat hůl. CEO Dynamo Eclot naopak dal najevo, že nelehkým rozchodem nad dlouholetým pilířem organizace se uvolnil prostor pro podporu jiné hry, ve které vedení vidí větší potenciál. Nezbývá než tipovat, o jakou hru půjde.

V rámci Tweetu níže se můžete naposledy rozloučit s úspěšným Hearthstone týmem formou krásného videa:

Zdroj: @dynamoeclot
Štítky: Dynamo Eclot
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.