Přejít k hlavnímu obsahu

Společnost Acer přináší řadu novinek, od herních monitorů až po projektory

6. 12. 2021 | 08:00 Všechny hry PR článek
Společnost Acer přináší řadu novinek, které zahrnují herní stolní počítače, projektor pro domácí zábavu nebo herní monitory. Rozšiřuje se také nabídka antimikrobiálních produktů.
Acer
Acer
Zdroj: Acer

Společnost Acer oznámila rozšíření svého herního portfolia Predator o nové stolní počítače řady Predator Orion 7000, které se vyznačují vysokým výkonem v úžasném designu, a dva chytré herní projektory s rozlišením 4K. Herní zážitek dále vylepšuje herní stůl Predator, který nabízí dvě praktické varianty povrchu a praktický úložný stojan.

„Stolní počítače řady Predator Orion 7000 jsou prémiové a výkonné sestavy pro seriózní hráče, kteří vyžadují neuvěřitelný výkon i v těch nejnáročnějších titulech,“ řekl Jeff Lee, generální ředitel divize Stationary Computing, IT Product Business, společnost Acer Inc. „Abychom mohli nabídnout tento výkon na nové úrovni, jsme rádi, že jsme mezi prvními společnostmi, které přinášejí do našeho produktového portfolia nové procesory Intel Core 12. generace.“

„Procesory Intel Core 12. generace pro stolní počítače představují obrovský inovativní skok vpřed, pokud jde o herní výkon a špičkovou paměť, vstupy/výstupy a konektivitu,“ řekl Marcus Kennedy, generální ředitel divize Gaming and Esports společnosti Intel. „Vrcholem výkonu je nová výkonná hybridní architektura, která kombinuje dvě zcela nová výpočetní jádra a poskytuje tak ohromující výkon pro vysokou snímkovou frekvenci a výkon při více úlohách, jaký moderní hráči očekávají.“

Predator Orion 7000
Predator Orion 7000
Zdroj: Acer

Predator Orion 7000 je výkonný počítač, který poskytuje uživatelům vše potřebné nejen pro hraní her nejnovější generace. Jedná se o nové upgradovatelné herní počítače, které jsou určené pro náročné herní nadšence a vybaveny nejnovějšími přetaktovatelnými procesory Intel® Core™ 12. generace, grafickými procesory až NVIDIA GeForce RTX™ řady 3090 a až 64 GB paměti DDR5-4000 RAM. V oblasti EMEA bude k dispozici v prvním čtvrtletí 2022 za cenu 2199 €.

Řadu doplňují herní projektory Predator GD711 a Predator GM712. Predator GD711 je chytrý 4K LED herní projektor, který je kompatibilní s herními konzolemi i počítači. Projektor se také může pochlubit vestavěným obchodem s aplikacemi, který uživatelům nabízí přístup k různým streamovacím službám. Disponuje širokým barevným gamutem, který dosahuje 125% pokrytí barevného prostoru Rec. 709 a nabízí tak hráčům působivou úroveň sytosti barev Projektor mimo jiné obsahuje několik režimů, mezi kterými mohou uživatelé přepínat podle své nálady. Projektor Predator GM712 potěší zejména ty, kdo preferují projektory s lampou, disponuje rozlišením 4K a jasem 3 600 ANSI lumenů. Projektoru Predator GD711 (GD711) se hráči dočkají již v prosinci, a to za 1499 €. Predator GM712 Projector (GM712) bude následovat v lednu 2022 a bude stát 1399 €.

Predator Gaming Desk
Predator Gaming Desk
Zdroj: Acer

Nechybí ani herní stůl l Predator Gaming Desk (PGD110), jenž poskytuje dostatek prostoru pro herní sestavu, monitor, příslušenství a další věci. Hráči si mohou vybrat ze dvou povrchů: jeden potažený snadno čistitelným stylovým karbonovým vláknem nebo druhý pokrytý na míru navrženou podložkou pod myš Predator. je vybaven dostatečným úložným prostorem, je vybaven stojanem pro uložení gamepadů nebo kazet, háčkem na sluchátka, držákem na kelímky a odkládací plochou zastrčenou v zadní části pro síťové adaptéry. Má také praktickou kolébku pro náhlavní soupravu, která šetří místo na stole, držák na kelímek, který zabraňuje rozlití, a výřez pro vedení kabelů na každé straně stolu, aby byly kabely uspořádané a nepřekážely. Stůl je robustní a unese až 120 kg. Pořídit si ho můžete od prosince za cenu od 229 €.

Acer L811
Acer L811
Zdroj: Acer

Společnost Acer se soustředí také na modernizaci své řady projektorů a monitorů, která přináší hráčům a milovníkům domácí zábavy nové možnosti. Nový 4K laserový projektor přináší na běžný trh vysoký výkon a vysokou účinnost. K dispozici jsou také dva nové monitory, jeden s WQHD IPS displejem pro profesionály, kteří pracují a hrají doma, a druhý s 300Hz WQHD panelem pro hráče.

„Pandemie změnila přístup lidí k práci a zábavě,“ řekl Victor Chien, prezident divize Digital Display Business společnosti Acer Inc. „Lidé, kteří pracují na noteboocích, investují do monitorů a stále více rodin využívá technologie domácího kina. Snažíme se pružně reagovat a tuto novou poptávku uspokojit.“

Acer L811 je laserový projektor s velmi krátkou projekční vzdáleností, který nabízí 4K rozlišení kompatibilní s HDR10 a jas 3 000 lumenů pro úžasné zážitky z domácího kina. Zařízení dokáže nabídnout 120" projekci z pouhých 0,312 m, čímž překonává prostorová omezení a umožňuje umístit velkou obrazovku do malé místnosti.  Projektor L811 s certifikací IP6X pro prachotěsnost, což je nejvyšší dostupný stupeň pro pevné částice, je velmi odolný a nabízí spolehlivý výkon i v prašném nebo venkovním prostředí. Odtud mohou uživatelé nastavit každý ze čtyř rohů projekce, aby se obraz snadno přizpůsobil stávajícím držákům nebo prostoru na stěně a projektor tak zapadl do vašeho jedinečného obytného prostoru. K dispozici je od listopadu za cenu od 2599 €.

Nitro XV272U KF
Nitro XV272U KF
Zdroj: Acer

Nitro XV272U KF je 27" WQHD monitor, který se může pochlubit obnovovací frekvencí 300 Hz pro opravdu plynulý obraz. Technologie AMD FreeSync™ Premium dále zvyšuje vizuální výkon tím, že mění obnovovací frekvenci displeje tak, aby odpovídala obnovovací frekvenci grafického procesoru, čímž eliminuje trhání při hraní. Je umístěn na stojanu Ergostand, který umožňuje uživatelům najít ideální pozorovací úhel nastavením jeho sklonu, výšky, natočení a otočení. Obsahuje také nástroj Acer Display Widget, který hráčům umožňuje automaticky upravovat nastavení barev a vybírat z 11 přednastavených screen-snap konfigurací, což zjednodušuje proces udržování pořádku ve více oknech. Pořídit si ho můžete od listopadu od 1149 €.

Acer CB273U je 27" IPS monitor s rozlišením WQHD (2 560 × 1 440 px), který zobrazuje živé 8b barvy, takže se skvěle hodí pro úpravu fotografií a design. Pro tvůrce, kteří rádi hrají hry, zde je technologie AMD FreeSync, která zajišťuje plynulejší hraní her a snižuje zpoždění pro obraz prakticky bez rozmazání, což je ještě umocněno funkcí Visual Response Boost (VRB) s odezvou 1 ms. Monitory Acer řady CB3 podporují široké 178° pozorovací úhly a jsou vybaveny dokovací stanicí, takže si uživatelé mohou vytvořit dokonalý pracovní prostor bez nepořádku, který stačí nastavit pouze jednou. Monitor má certifikaci TÜV/Eyesafe a je vybaven řadou technologií, které umožňují co nejpohodlnější sledování včetně technologie Acer BlueLightShield™ Pro, technologie Acer Flickerless, která eliminuje blikání obrazovky a technologie Acer low dimming. Stojan monitoru Ergostand umožňuje uživatelům najít ideální pozorovací úhel nastavením jeho sklonu, výšky, natočení a otočení.  K dispozici je od listopadu od 449 €.

Acer TravelMate Spin P4
Acer TravelMate Spin P4
Zdroj: Acer

Acer rozšířil také své portfolio antimikrobiálních produktů o několik produktových řad, které pokrývají běžné i podnikové uživatele. Od notebooků TravelMate pro pracovníky v kancelářích až po zařízení Enduro Urban pro milovníky outdoorových aktivit a řadu příslušenství, jako je sada klávesnice a myši s certifikací Works With Chromebook. Antimikrobiální zařízení tak jsou dostupná výrazně širšímu okruhu uživatelů.

Acer TravelMate Spin P4 (TMP414RNA-51) je konvertibilní notebook podnikové třídy, který je vybaven antimikrobiálním designem Acer Antimicrobial 360 Design — jde o antimikrobiální prostředek s ionty stříbra pokrývající povrchy, kterých se uživatel často dotýká, jako je šasi, klávesnice, touchpad a další. Ionty stříbra jsou vysoce reaktivní částice, které při kontaktu výrazně snižují rychlost množení mikrobů. Notebook také díky procesoru až 11. generace Intel® Core™ i7 vPro nabízí vysoký výkon, který je více než dostatečný pro chod několika programů, webových stránek a tabulek současně. Kromě toho nabízí také klávesnici odolnou proti polití a 14” displej s rozlišením Full HD a antibakteriálním sklem, které je odolné vůči poškrábání. Podporuje dotykové ovládání a lze jej otočit o 360° do režimu notebook, stojan, stan nebo tablet. Bude k dispozici ve čtvrtém čtvrtletí za cenu od 1 119 €. 

Acer Enduro Urban N3 (EUN314A-51W(G)) je odolný 14" notebook, který byl navržen pro nejrůznější dobrodružství. Zařízení je lehké pouhých 1,85 kg, tenké 21,95 mm a má certifikaci odolnosti vojenské třídy (MIL-STD 810H) a průmyslové třídy (IP53) proti prachu a vodě, takže obstojí v nejrůznějších situacích. Čtyři zesílené rohy pomáhají zařízení přežít pády (až z výšky 122 cm), zatímco vodotěsná konstrukce vstupních/výstupních portů, reproduktorů a tlačítek, jakož i jedinečný odvodňovací systém a vodotěsný systém Acer Aquafan™ znamenají, že se mohou uživatelé s tímto notebookem vydat kamkoli, aniž by se museli obávat nepříznivého počasí. Pořídit ho můžete ve čtvrtém čtvrtletí 2021 za cenu od 799 €.

Acer Enduro Urban T3
Acer Enduro Urban T3
Zdroj: Acer

Řadu doplňuje Acer Enduro Urban T3 (EUT310A-11A), odolný 10" tablet ideální pro rodiny, které rády objevují a učí se, ať už na výletě v kempu nebo při online výuce v obývacím pokoji. Jeho čtyři rohové nárazníky přispěly k získání certifikace MIL-STD-810H, která zahrnuje přežití 26 pádů z výšky 122 cm, zatímco vodotěsné krytky vstupů/výstupů, reproduktory a tlačítka vynesla tabletu certifikaci IP53 proti prachu a vodě. Antimikrobiální tablet je vybaven Full HD displejem (1 920 × 1 200 px) podporujícím 10bodové dotykové ovládání a nabízí jas 600 nitů, což poskytuje intuitivní a jasný zážitek i ve venkovním prostředí. K dispozici bude v prvním čtvrtletí 2022 za cenu od 299 €.

Monitor Acer VE246Q je vybaven 23,6" Full HD VA panelem, který je šetrný k životnímu prostředí i k očím, podporuje široké 178° pozorovací úhly a nabízí kontrastní poměr 100 000 000:1 pro neuvěřitelně ostrý obraz. Zadní kryt a krycí sklo displeje s antimikrobiálním designem Acer Antimicrobial 360 Design jsou vyrobeny z recyklovaného plastu, který byl potažen antimikrobiální látkou s ionty stříbra a nabízí 99% míru redukce množství bakterií podle testovacích protokolů JIS Z 2801 a ISO 22196.

Bluetooth klávesnice a myš Acer KM501
Bluetooth klávesnice a myš Acer KM501
Zdroj: Acer

Společnost Acer přinesla antibakteriální vlastnosti do některých svých certifikovaných příslušenství Works With Chromebook, což jsou zařízení, která byla testována a schválena tak, aby splňovala standardy kompatibility společnosti Google. Jsou certifikována pro bezproblémovou spolupráci s Chromebooky a mají aktualizovatelný firmware, takže uživatelům nabízejí kompatibilitu s dnešními i budoucími periferiemi.

Patří sem Bluetooth klávesnice a myš Acer KM501, což je set klávesnice a myši s certifikátem Works With Chromebook. Jsou velmi energeticky úsporné, dokáží vydržet až celý rok, než je potřeba vyměnit baterie. Set bude dostupný v únoru 2022 za cenu od 59,9 €. Nechybí ani Bluetooth myš Acer B501 s rozlišením 1 000 DPI, která se může rovněž pochlubit antimikrobiálním designem Acer Antimicrobial 360 Design, který se sestává z antimikrobiálního řešení s ionty stříbra, na většině svých povrchů a ambidextrozním designem, který umožňuje pohodlné používání pravákům i levákům. Tu rovněž pořídíte v únoru 2022 za cenu od 24,9 €.

A nakonec Acer přišel s novou cestovní bundou a Acer’s Eco-Shell Protective Jacket, která je určená pro cestovatele. Je prodyšná, přitom voděodolná a obsahuje průhledný kryt kapuce z PET, který po vložení pomáhá zabránit kontaktu kapek aerosolu s obličejem uživatele. Obsahuje dvě přední kapsy, které jsou dostatečně velké na to, aby se do nich pohodlně vešel chytrý telefon nebo cestovní pas. Má příjemnou texturu připomínající kůži, která je měkká na dotek. Vnitřní strana bundy je podšitá stříbrnou tkaninou vyrobenou z příze, na kterou bylo nalepeno stříbro, což jí propůjčuje antimikrobiální schopnosti. Navíc je částečně (z 26 %) vyrobena z výtažků z použité kávové sedliny. Dostupná bude za cenu od 169 €. 

Štítky: acer