Přejít k hlavnímu obsahu

Historie se opakuje. EDG porážejí Gen.G a postupují do finále letošního světového šampionátu

1. 11. 2021 | 08:32 League of Legends Reportáž
Stejně jako před rokem, tak i tentokrát se dočkáme ve finále světového šampionátu duelu mezi Čínou a Jižní Koreou. V prvním semifinále jsme byli svědky naprosto parádní série, ze které lépe vyšli DWG KIA, a během včerejšího odpoledne jsme byli svědky další show, tentokrát mezi korejskými Gen.G a čínskými EDward Gaming. Znovu se zápas dostal do poslední páté hry a bylo na co se koukat.
EDward Gaming
EDward Gaming
Zdroj: Riot Games

Už od první hry bylo jasné, že si oba týmy nedají nic zadarmo a poté, co se EDG ujali vedení v sérii 1:0, tak se Gen.G naštvali a probudili. Následně se jim povedlo vyhrát dvě další hry, což je dostalo na match point. Jenomže úřadující mistři čínské ligy LPL neměli v plánu udělat takovou radost korejským fanouškům, že by se dočkali kompletního LCK finále, a v následujících dvou hrách naprosto zdemolovali naděje a sny Gen.G. Ti se tak s turnajem loučí, ale určitě se nejednalo o špatné představení.

PLAYzone
PLAYzone
Foto: PLAYzone

Naopak EDG můžou lehce oslavit tuto výhru a čeká je příprava na nejtěžší zápas jejich existence. Ve finále narazí na dominantní DWG KIA, kteří na turnaji neměli až do semifinále vůbec žádnou konkurenci. Stejně jako minulý rok, tak i tentokrát to vypadá, že se probudili ideálně v tom správném čase před hlavním finále. Navíc právě oni přerušili potenciální čínský zlatý hattrick, když zvládli během loňského světového šampionátu porazit na jejich domácí půdě tým SUNING a odnesli si tak svůj první titul. Letos určitě směřují pro druhý v řadě a jen těžko můžeme předpokládat, že by jim byli EDG nějakou větší překážkou.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.