Přejít k hlavnímu obsahu

Losování je u konce, takhle vypadají skupiny MČR v Hearthstone

2. 11. 2021 | 19:50 Hearthstone MČR
Vodafone Mistrovství České republiky v počítačových hrách vypukne už o tomhle víkendu. Jako první je na řadě karetní hra Hearthstone, v níž se o titul utká šestnáct hráčů, jako tomu bývalo v předchozích letech. Postupující hráče už známe, tak je potřeba už jen rozdělit úvodní skupinovou fázi.
Losování
Losování
Zdroj: grafika PLAYzone

UPDATE: Losování v podání dua Kany + Skeri je za námi. Jak vypadají skupiny pro úvod letošního turnaje?

Skupina MČR v Hearthstone
Skupina MČR v Hearthstone
Zdroj: záznam ze streamu

Přímé pozvánky na letošní MČR ve hře Hearthstone si za předchozí tituly vysloužili En1gma, Faeli, Jarla a Matty, všichni ostatní se museli poprat v kvalifikačním cyklu ve formátu deseti turnajů. Hráčům stačily buď dva nebo tři větší dílčí úspěchy, nebo dlouhodobá konzistence, jak mohou potvrdit i dva nejlepší hráči kvalifikace. Nyní už je ale tahle fáze za námi a všechno směřuje k samotnému finále, které proběhne již o tomhle víkendu.

Finále sezóny proběhne ve stejném formátu, jako můžete znát z předchozích let. Šestnáct účastníků je na úvod rozděleno do čtyř košů, ze kterých vzniknou čtyři skupiny hrané formátem GSL. Totéž se ještě jednou zopakuje u nejlepší osmičky, na elitní čtveřici už posléze bude čekat jen závěrečný Single Elimination pavouk. Ve hře je hodně, hraje se totiž o v pořadí již osmý titul mistra České republiky, a 30 tisíc korun pro ty nejlepší.

Příběh letošního MČR se však začne psát již dnes. Nejen, že klepe na dveře vydání mini-setu, který bude klíčový ve stavění balíků na finále, ale právě dnes večer proběhne losování úvodních skupin. Jak je uvedeno výše, hráči jsou podle způsobu kvalifikace a počtu získaných bodů rozděleni do čtyř výkonnostních košů, odkud do každé skupiny zamíří jeden hráč. Dočkáme se nějaké skupiny smrti? To se dozvíte v 19:00 na streamu s Kanym!

  • Koš A: En1gma, Faeli, Jarla, Matty
  • Koš B: Naruto21, Zukys, tuning, Norwis
  • Koš C: Benko, davidek, m1lan, CptBoatsNHoes
  • Koš D: Eichii, Jožo, majsssster, BlizzconJan
Štítky: MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.