Přejít k hlavnímu obsahu

Zlepšete svou finanční gramotnost s podcastem Teorie Peněz

11. 12. 2021 | 08:00 Všechny hry PR článek
O finančně poradenské společnosti Partners jste již možná slyšeli, znáte je pravděpodobně i díky jejich Kvízu, který běžel v rámci Tipsport COOL Ligy a díky němuž jste získali skiny za více než 30 tisíc Kč. Nyní díky jejich finančním poradcům, konkrétně Matúši Kuchálikovi, můžete zlepšit svou finanční gramotnost a mít tak nákup her perfektně zmáknutý.
Jan Mühlfeit
Jan Mühlfeit
Zdroj: janmuhlfeit.com

Jeden z poradců společnosti Partners, Matúš Kuchálik, moderuje projekt Teorie Peněz. Projekt má i vlastní podcast a zabývá se financemi, tématy, které vám mohou pomoci ochránit vaši peněženku a bankovní účet, ale také třeba problémy společnosti, které si tvoří lidi sami. Cílem projektu je rozšířit Čechům a Slovákům obzory a inspirovat je myšlenkami, konkrétními postupy nebo rozhovory s podnikateli, úspěšnými sportovci, ale i obyčejnými lidmi, kteří se nebojí o penězích mluvit otevřeně a podělit se o své zkušenosti. Do podcastu si Matúš Kuchálik zve různé hosty, jedním z nich byl i Jan Mühlfeit

Jan Mühlfeit je globální stratég a kouč vrcholových sportovců i manažerů. Mimo jiné působil přes 20 let ve firmě Microsoft, dnes ovšem napomáhá k úspěšnému seberozvoji jednotlivcům i týmům po celém světě. Je autorem knihy Pozitivní lídr a spoluautorem Odemykání dětského potenciálu.

Je to tedy člověk na svém místě, jenž považuje peníze za prostředek k možnosti žít svobodný život a investovat do věcí, které mu přinášejí radost. Říká, že: „Člověka nedefinuje prostředí, ve kterém je, ale rozhodnutí, které v něm udělá.” A má pravdu. Za svou dlouhou kariéru vypozoroval základní charakteristiky, které splňují úspěšní lidé, jenž v díle také zmiňuje. Zároveň však podotýká, že cesta k úspěchu není rozhodně snadná a často narazíte na řadu překážek. Mühlfeit se dělí i o praktická cvičení, která napomůžou k mentální odolnosti, která je (nejen) pro správné plánování financí také důležitá. 

Krom toho se dozvíte například, co pro Jana znamenají peníze a jaká byla jeho cesta, jak podpořit svůj seberozvoj nebo třeba co vám pomůže vyrovnat se s nezdary. Mühlfeit se podělil také o to, jaký vliv má držení našeho těla na biochemii, jak se učit dlouhodobě přemýšlet či o 3 rady přímo od Billa Gatese. Zajímavý díl plný užitečných informací si můžete pustit na videu níže, další díly pak naleznete na Spotify i Apple Podcasts.