Přejít k hlavnímu obsahu

Budoucí Faker? Mrkněte na to, koho by vám komentátoři Guseppe MČR doporučili sledovat!

9. 11. 2021 | 18:42 League of Legends Rozhovor
Už zbývají pouhé tři dny do začátku Guseppe MČR v League of Legends a je na čase podívat se na ty největší domácí hvězdy, které by vám naše komentátorská šestice doporučila sledovat trochu pečlivěji. Mezi účastníky přece jenom klidně můžeme mít dalšího Humanoida nebo Carzzyho. Kromě hráčů se ovšem můžeme bavit také o týmech, protože těch je u nás kvalitních hned několik.
Koho na MČR sledovat?
Koho na MČR sledovat?
Zdroj: PLAYzone

Naše scéna si za poslední léta vybudovala kvalitní jméno v rámci vychovávání talentů. Kromě těch samozřejmých, jako jsou Humanoid, Carzzy, Denyk, Patrik a Neon, tak ovšem nesmíme zapomínat ani jména jako Kamilius, Dreedy nebo Random. Všichni tihle borci se snaží nyní po úspěchu v Česku prosadit také v Evropě a určitě nebudou posledními svého druhu. Letos budeme mít na MČR po loňské pauze velký počet mladých talentů a nováčků, takže nám všem naše komentátorská šestice poradila, koho trochu pozorněji sledovat.

David "Davkouny" Vogel
David "Davkouny" Vogel
Foto: PLAYzone

Hráčů ke sledování je celá řada a je pořádný oříšek vybrat si jednoho z nich. Moje oči a očekávání budou směřovat k midaři Dynamo Eclot Jackiskovi. Právě jeho sleduji od působení ve druhé lize a jeho individuální výkony byly vždy faktorem, který dokázal posunout každý tým, ve kterém hrál. Nyní má šanci předvést své umění ve velké organizaci se silným týmem a věřím, že může potrápit Ordna se Sajatorem a zamíchat bojem o titul.

Aneta "Charmie" Cichowská
Aneta "Charmie" Cichowská
Foto: PLAYzone

Jmenovat někoho ze sestavy eSuby nebo SINNERS je relativně nuda. Tam všichni víme, že to jsou kvalitní celky a hlavní adepti na celkový titul. Já osobně jsem zvědavá spíše na to, kdo z těch ostatních týmů dokáže vyplout na povrch. Ve třetí MČR Tour jsme mohli sledovat kvalitní výkony Dynamo Eclot a právě sololaneři Kulvas a Jackisek budou mými objekty ke sledování na tomto šampionátu.

Jiří "Johanides" Bananides
Jiří "Johanides" Bananides
Foto: PLAYzone

Osobně, spíš než na konkrétní hráče, se budu hodně soustředit na rozdíly mezi jednotlivými týmy. Má oblíbená pozice je support, a proto jsem zvědav, jak na tom bude například takový Žaki. Jeho jméno už bylo skloňováno nejednou během určitých vysílání a zde bude mít velkou příležitost se ukázat proti nejlepším domácím soupeřům.

Pavel "Mozilla" Klaban
Pavel "Mozilla" Klaban
Foto: PLAYzone

Jackisek – Už dříve jsem na něj upozorňoval a upozorňuji znovu. Je to mlaďoch s velmi solidním mechanical skillem a zajímavým champion poolem. Fandím mu.

Tomáš "Mortsche" Anděl
Tomáš "Mortsche" Anděl
Foto: PLAYzone

Můj player to watch bude určitě Rufus. Nejenom, že mě zajímá, jak se změní celkový projev eSuby po jeho návratu, ale hlavně jak bude vypadat individuálně. Rufus vždycky vynikal mezi našimi supporty a podařilo se mu dobře adaptovat extrémně agresivní playstyle, který známe z Evropy hlavně od Hyllissanga. Pokud vám přijde support jako nudná role, tak doporučuju sledovat eSubáckého supporta, určitě vás to přesvědčí o opaku.

Jan "Kangae" Sekanina
Jan "Kangae" Sekanina
Foto: PLAYzone

Můj player to watch bude Wondro z týmu HEET. Celkově sestava vypadá, že má nějaké problémy, pokud by to ale někdo mohl změnit, bude to už možná legendární toplaner naší scény. Wondra sleduju od dob, kdy hrál v Dark Tigers, a přes všechny jeho momenty kariéry (AST vs. ESB) se dostal znovu k možnosti stát se u nás nejlepším.

PLAYzone
PLAYzone
Foto: PLAYzone

Všechny tyto borce a jejich týmy můžete sledovat už od tohoto pátku na našem Twitch kanále PLAYzoneCZ, kde v rámci Guseppe MČR v League of Legends zjistíme našeho devátého mistra České republiky. Hráči týmu eSuba si půjdou pro šestý titul, ale konkurence bude minimálně podle našich komentátorů velká! 

Štítky: Guseppe, MČR
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.