Přejít k hlavnímu obsahu

Arcane bere přední příčky sledovanosti na Netflixu útokem

9. 11. 2021 | 19:10 Všechny hry Zajímavost
Arcane je trhák, o tom se asi není potřeba dohadovat. Skvělé postavy, soundtrack a spousta dalšího, to vše vytváří úchvatný zážitek. Své o tom ví i Riot Games a Netflix, protože seriál se stal ve spoustě zemí nejsledovanějším na Netflixu a na Twitchi předpremiéru sledovalo více než 1,8 milionu lidí.
Arcane
Arcane
Zdroj: Riot Games

To, že nový počin z dílny Netflixu ve spolupráci s Riot Games, Arcane, bude bomba, očekávala spousta lidí. Přece jen, seriál na motivy oblíbeného, a zároveň nenáviděného League of Legends nedostáváme každý den. Vypadá to, že Netflixu se spolupráce skutečně vydařila, protože v mnoha zemích světa Arcane převálcoval ostatní seriály a dostal se na přední příčku nejsledovanějšího seriálu.

Mezi zeměmi, kde se seriál drží na prvním místě, patří Česká republika a Slovensko, dále také Čína a další. Do TOP 5 se Arcane řadí například v Kanadě nebo Španělsku a do nejlepší desítky se seriál dostal ve Spojených státech amerických nebo ve Spojeném království. Jen v Číně se na Arcane podívalo 130 milionů diváků.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Seriál představuje známé postavy z univerza League of Legends, jako Caitlyn, Jinx, Vi a Jayce. Poslední dva jmenovaní třeba dostanou své unikátní Arcane skiny i do hry. Zdalipak se dočkáme dalších, je nyní záhadou. Seriál nebyl propadákem ani na Twitchi, kde naopak dosáhl na pěkný počet diváků. V jeden moment předpremiéru sledovalo 1 832 825 lidí, v našich luzích a hájích jsme mohli vidět restream například u Xnapyho.

Na Netflix zatím dorazilo jen prvních pár epizod v rámci prvního aktu, další pokračování dorazí 13. a 20. listopadu. Můžeme tedy očekávat, že se Arcane udrží na předních příčkách napříč celým měsícem.

Štítky: Arcane
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.