Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhodující neděle nám prozradila jména finalistů FNCS Grand Finals!

15. 11. 2021 | 19:30 Fortnite Turnaj
Neděle nám přinesla rozuzlení pro české a slovenské zástupce pro největší kompetitivní událost ve Fortnite od roku 2019. FNCS Grand Royale je za dveřmi, a tak se pojďme podívat na to, co nám poslední postupový den odhalil.
FNCS Grand finale
FNCS Grand finale
Zdroj: Epic games

Obrovská škoda nastala pro trio v novém složení Patrik „Wraxx“ Dalaveraj, David „Huty“ Köcherte a Passivq, které v nedělních devíti zápasech dva vyhrálo, ale ani dosažených 132 bodů a 18. pozice nestačily na postup. Postupujících mohlo být pouze prvních osm týmů a tak jim postup do finále o 12 bodů unikl.

Smolná neděle byla i pro českého hráče Entropiqu Patrika „Minny“ Huška, jehož večerní sobotní trio s OVA Awaerem a Stompym nedožilo rána. Do bojů šel tak v novém složení se Seanvpem a Remixxxem, ale turnajový večer trio zakončilo na nepostupové 60. příčce. Jeho sobotní spoluhráče OVA Awaera a Stompyho ve finále uvidíme, protože se oba v neděli umístili na postupujících pozicích se svými novými trojicemi. Další český zástupce, hráč týmu ENTERPRISETobias "Toby" Pergl, se umístil se svými spoluhráči na 144. pozici.

Ve finálovém kole se tedy můžeme těšit na jediného česko-slovenského zástupce Lukáše „Bubáka“ Vajdíka s jeho triem, který hladce postoupil do předfinálového klání již v pátek a svou formu potvrdil i v sobotu, jak se můžete dočíst zde.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Finálové kola FNCS Grand Royale Finals nám o víkendu 20. a 21. listopadu přinesou mimo jiné i novinky v bodování pro tento turnaj – vítězné trio vzejde ze součtu bodů z obou dnů. Nově se však Epic rozhodl, že zatímco bodování pro sobotní turnaj zůstává stejné, v nedělním dni se body budou počítat dvojnásobně, čímž se povedlo Epicu udělat finále divácky atraktivnějším. Případný sobotní náskok některého tria tak totiž nemusí znamenat až tolik a nedělní den může přinést mnoho zvratů. Otázkou je, jak to vidí hráči. Co si budeme namlouvat, všichni, tedy i profesionální hráči, máme někdy den, kdy netrefíme ani vrata od stodoly. Máme se tedy na co těšit! 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.