Přejít k hlavnímu obsahu

Hodnoty Jinx, Vi a Jayce po vydání Arcane v League of Legends raketově rostou

16. 11. 2021 | 20:31 League of Legends Lifestyle
Seriál Arcane nepochybně posílil již tak rozsáhlou hráčskou základnu LoL. Animovaný seriál představuje několik šampiónů, kteří sídlí ve fiktivních městech. Ačkoliv mnoho hratelných postav zobrazených v Arcane bylo součástí League of Legends po léta, míra výběru a míra banů od vydání série raketově vzrostla.
Hlavním postavám Arcane vzrostla popularita i ve hře
Hlavním postavám Arcane vzrostla popularita i ve hře
Zdroj: Riot Games

První animovaný seriál od společnosti Riot Games, Arcane, v neděli dovydal svůj druhý akt. Arcane je obrovský hitem nejen na Netflixu, ale také v samotném League of Legends. Šampioni vyobrazení v seriálu získali od jeho spuštění výrazné zvýšení míry výběru do hry.

Sestry Vi a Jinx, které v seriálu vidíme nejčastěji, zaznamenaly ve hře jeden z největších nárůstů výběru. Od posledního patche se míra u Vi zvýšila o 5,2 %, její celková míra výběru je tedy na 8,4 % v závislosti na ostatních 150+ šampiónech. Jinx pak zaznamenala nárůst o 4,3 %, momentálně je tedy na 15 %, což je vzhledem k ostatním šampiónům desátá nejvyšší hodnota ve hře. Statistiky odrážejí všechny hodnocené zápasy napříč všemi regiony.

Postavy seriálu Arcane
Postavy seriálu Arcane
: Riot Games

Šerif z Piltoveru, Caitlyn, jakožto další účinkující šampión v seriálu dostal taktéž zvýšení míry výběru ve hře a to o 3,3 %, celkově tedy tvoří 16,4 % a dostává se na příčku sedmého nejvýše voleného šampióna. Úplně největší popularity se dostalo zakladateli hextech, Jaycovi. Jayceova míra výběru vzrostla o neuvěřitelných 6,3 %. Spoluzakladatel Viktor a stvořitel ligy Heimerdinger pak zaznamenali vzestup pouze mírný.

Seriál Arcane však neovlivnil pouze výběry těchto šampiónů. Ovlivnil také míry výher a banů. Jayce zaznamenal nejvyšší procentuální nárůst zabanování a zároveň zaznamenal nejvýraznější pokles v procentech výher, jelikož je mnohem častěji zvoleným šampionem. Vi a Jinx zaznamenaly téměř stejně vysokou míru banů.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
Štítky: Arcane