Přejít k hlavnímu obsahu

Další ninja je opět z Dánska! Do švédského celku přichází es3tag

17. 11. 2021 | 19:15 Counter-Strike 2 Přestup
Po konci ve čtvrtfinále Majoru přichází v NiP k další změně v sestavě. Novou posilou se stává Patrick "⁠es3tag⁠" Hansen, který po neúspěšných angažmá v Cloud9 a Complexity zkouší štěstí v dalším týmu. V sestavě nahradí mladíka LNZ.
es3tag přestupuje do NiP
es3tag přestupuje do NiP
Zdroj: Ninjas in Pyjamas

Organizace Ninjas in Pyjamas oficiálně potvrdila příchod Patricka "es3tag" Hansena. Info o možném příchodu přinesl v úterý insider Luis Mira pro server Dexerto, dnes se spekulace oficiálně potvrdily. Dánský všestranný hráč v sestavě nahradí nejmladšího člena ninjů Linuse "LNZ" Holtänga, který se vrací zpět do juniorky. Následuje tak kroky Erika "ztr" Gustafssona, který před ním rovněž sbíral zkušenosti v hlavním týmu.

Dánský hráč se tak opět potká se svým bývalým spoluhráčem Nicolaiem "device" Reedtzem, se kterým strávil tři měsíce v barvách Astralis a svými výkony se zařadil mezi největší hvězdy týmu. Dvojice spolu dosáhla hlavně titulu v ESL Pro League S12. Poté však přišel přechod do neúspěšného projektu Cloud9, po kterém přišel přechod na další potápějící se loď jménem Complexity. Ninjas in Pyjamas je tak za poslední rok a půl už čtvrtou organizací, v jejíž barvách se es3tag představí. Snad konečně půjde o šťastnou volbu.

Právě zkušenost v Astralis je hlavním důvodem, proč se NiP rozhodli právě pro Patricka. V někdejším nejlepším týmu světa totiž exceloval ve stejné roli, ve které dosud působil právě LNZ.

NiP je a vždy bude švédská organizace. Je to místo, ke kterému se budeme vždy hrdě hlásit a kam budeme vozit poháry. Esport se ale vyvíjí rychle a myslím, že není realistické, abysme se limitovali pouze na Švédy a zároveň zůstali na nejvyšší úrovni. Rozšířit sestavu o další Skandinávce tak byl přirozený krok.

Patrick je skvělý hráč a vzácný druh spoluhráče. Je chytrý, umí vymýšlet skvělé řešení, má vysoký výkonostní strop a skvěle se hodí na pozici, kterou potřebujeme zaplnit. Podle mého názoru by byla velká chyba, kdybysme po něm nešli.

– Jonas Gundersen, ředitel organizace NiP

I přes přítomnost dvou Dánů budou ninjové nadále komunikovat švédsky. Zatímco device žije ve Švédsku a jazyk ovládá, nová akvizice se švédsky teprve učí. Podle svých slov s učením postupuje skvěle, a to jak díky podobnosti obou jazyků, tak díky jazykovým lekcím. Zajímavé bude také sledovat, jestli půjde o poslední změnu v kádru, protože pod palbou kritiky je také Nicolas "Plopski" Gonzalez Zamora. Ten ale prozatím přežívá.

Ninjas in Pyjamas se v nové sestavě poprvé představí příští víkend, kdy se uskuteční podzimní finále BLAST Premier. Ninjové se tam představí v následující sestavě:

 Švédsko Fredrik "REZ" Sterner
 Švédsko Nicolas "Plopski" Gonzalez Zamora
 Švédsko Hampus "hampus" Poser
 Dánsko Nicolai "device" Reedtz
 Dánsko Patrick "es3tag" Hansen

 Švédsko Björn "⁠THREAT⁠" Pers – kouč

MČR lístky
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.