Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic mají další titul! Ve finále slovenské soutěže REPUBLEAGUE porazili Eternal Fire

21. 11. 2021 | 09:47 Counter-Strike 2 Reportáž
Další velký turnaj je za námi, tentokrát jeden z těch dlouhodobějších. Druhá sezóna REPUBLEAGUE TIPOS hostila i několik českých a slovenských týmů, do bojů o medaile se ale tentokrát žádný z nich nezapojil. SINNERS, stejně jako Dynamo Eclot, totiž vypadli v osmifinále. Kdo tedy nakonec triumfoval?
Fnatic
Fnatic
Zdroj: sociální sítě týmu

REPUBLEAGUE TIPOS tentokrát hostila 26 týmů. Do play-off se podívalo nejlepších šestnáct, zbytku zůstali maximálně tak oči pro pláč. Papírově největším favoritem celého play-off byla sestava Virtus.pro, jakožto jediný zástupce TOP 10, ale ta nezvládla zápas s Eternal Fire a skončila hned v prvním kole. Turkové se naopak rozjeli k parádním výkonům, kdy vyřadili dokonce i parádní hrající Entropiq. Pro samozvaný turecký supertým jde o první úspěšné tažení, které se zastavilo až v samotném finále. Na druhé straně pavouka se nejvíce dařilo Fnatic, finálový duel byl tak souboj dvou týmů s opravdu dlouhým winstreakem. Prodloužit jej ale mohl jen jeden.

Předzvěstí velkého finále byl souboj o třetí místo, který z offline prostředí na V4 Festivalu zvládli Entropiq. Všichni ale očekávali hlavně samotné finále, které rozdělilo největší část prize poolu ve výši rovných 100 tisíc euro. Úvodní mapou boje o titul bylo Vertigo, které si zvolili Eternal Fire. Nejvíce to pálilo Xantaresovi a imoRRovi, díky čemuž šli Turkové do vedení v sérii. Fnatic se ale nenechali zahanbit. Ve výtečné formě hrající mezii na Infernu soupeře zničil a šlo se na rozhodující mapu Overpass. Tam opět zářil mezi, EF se opět nedostali na dvojciferný počet vyhraných kol a podlehli. Mimochodem, mezii v sérii dosáhl na +41 v poměru K/D. Neuvěřitelný výkon!

Fnatic tedy po příchodu smooyi vyhrávají po DH Open November další titul do sbírky. Minulý týden se posunuli do TOP 20 světového žebříčku, nyní mohou vyletět ještě výše. Aktuálně navíc mají 12 vyhraných zápasů v řadě, před finále proti Eternal Fire dokonce v posledních sedmi neztratili ani mapu. Nový směr organizace se zdá být správný, tak uvidíme, kam to až noví Fnatic dotáhnou. Velká Británie má na scéně opět komu fandit.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.