Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba do MČR vstoupila vlažně. GLORE zlobili, ale nakonec favorit sérii otočil a zahraje si o postup

24. 11. 2021 | 20:12 Counter-Strike 2 Reportáž
Vstup do letošního Vodafone MČR v CS:GO máme za sebou, vítězem prvního zápasu je favorizovaná eSuba. Její vítězství v úvodním duelu se však nerodilo lehce, outsideři z GLORE se rozhodli kousat a nedali zkušenějšímu celku nic zadarmo.
eSuba Pechyn
eSuba Pechyn
Zdroj: PLAYzone / MČR

Turnaj začal ve velkém tempu hned od samého začátku. Na úvodní mapě Inferno vyhráli GLORE první tři kola, poté však převzala otěže eSuba a soupeř se jen těžko dostával za útočnou stranu do hry. Pár bodů ale GLORE získat dokázali a po změně se stran se ale začaly dít věci. Obrana outsidera byla nekompromisní a všem hráčům to střílelo parádně. Modrá krev žádný recept najít nedokázala a první mapa šla ve prospěch GLORE 16:8.

GLORE
GLORE
Foto: PLAYzone / MČR

Na tvářích hráčů eSuby bylo vidět zklamání, před startem druhé mapy se však dokázali resetovat a dobře se naladit na svůj map pick. Na Vertigu se rozhodli soupeře absolutně nepustit do hry, což demonstrovali výhrou první strany s dominantním skóre 14:1. Nejvíce zářil sAvana, který se dostal do akce poté, co se mu na Infernu nedařilo. GLORE se na cokoliv na druhé mapě nezmohli, snížil jen o tři body a šlo se na decider, mapu Ancient.

sAvana
sAvana
Foto: PLAYzone / MČR

CT strana hrála v této sérii prim a jinak tomu nebylo na rozhodující třetí mapě. eSuba začala za obranu a šla opět do trháku. GLORE se útoky nedařily a modrá krev vyhrála první stranu jen o jedno kolo menším rozdílem než na Vertigu, tedy 13:2. Její snažení pravidelně oceňovali také fanoušci, kteří už v první den turnaje byli slyšet. GLORE ještě sice vzdorovali, ve 24. kole ale blogg1s zavelel k ace se svým AWP a zakončil úvodní sérii turnaje.

eSuba vs. GLORE
eSuba vs. GLORE
Zdroj: Zápasovník
MČR PC
Štítky: eSuba, GLORE, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.