Přejít k hlavnímu obsahu

Velká paráda! Fnatic s českým hráčem Magnumem postupují do play-off světového šampionátu

3. 12. 2021 | 20:15 VALORANT Reportáž
Každá hra má své mistrovství, na které všichni čekají dlouhé měsíce. TI10 v Dotě je za námi, PGL Major v CS:GO jakbysmet a totéž se dá říci i Worlds v League of Legends. Nyní však nastává čas titulu, v němž se odehraje vůbec první světový šampionát – VALORANT Champions!
Fnatic VALORANT
Fnatic VALORANT
Zdroj: Riot Games

Premiérový ročník VALORANT Champions Tour byl opravdu dlouhý. Všechno ale směřovalo k jednomu jedinému cíli, najít ty nejlepší možné týmy, které se na závěr roku o korunu krále, úplně první v historii. Jedinou přímou pozvánku si vysloužili Gambit Esports, kteří opanovali Masters Berlin, všichni ostatní se museli spoléhat na celoroční žebříček svého regionu, případně závěrečný Last Chance turnaj. Brzy se takto dostali na VALORANT Champions například hráči týmu Sentinels, nás ale nejvíce zajímala Evropa, kde máme několik želízek v ohni.

Tím vůbec nejžhavějším je Martin 'Magnum' Peňkov, který od jara hájí barvy legendární organizace Fnatic. Tento tým spolu nehrál pohromadě nějak moc dlouho, ale i přesto uspěl v regionální konkurenci a následně na mezinárodní klání Masters Reykjavík dokráčel až do finále. Další měsíce sice pro Fnatic nebyly úplně vydařené, body získané na Islandu nakonec s odřenýma ušima stačily na přímý postup na VALORANT Champions.

Světový šampionát odstartoval 1. prosince, kdy byly na programu první tři zápasy. Všechno započalo skupinou D, ve které najdeme právě i Fnatic. Jejich prvním soupeřem týmu byla americká naděje Cloud9. Souboj to byl vypjatý, jaký si jen můžete představit a rozhodovaly i ty nejmenší detaily. Všechny tři mapy skončily nejtěsnějším rozdílem, radovat se však mohl Magnum a jeho banda, která si následně zahrála o postup do play-off.

Jejím druhým soupeřem byl jeden z nejlepších týmů světa, jihokorejská sestava Vision Strikers. V případě prohry existovala druhá šance, Fnatic si ale nechtějí nic nechat ujít. První mapu vyhráli 13:10, soupeř kontroval stejným rozdílem, ale sestava s českým střelcem následný decider opět zvládla. Evropská sestava tak jako vůbec první tým v turnaji postupuje do vyřazovacích bojů! Kde až se zastaví tažení české hvězdy Magnuma?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.