Přejít k hlavnímu obsahu

Hráč si vystřelil z Kim Čong-una. Kvůli malbě na autě dostal ban na 8 000 let

4. 12. 2021 | 18:51 Všechny hry
Bez žertů a memů by to snad už ani nešlo. Je ale třeba si dávat pozor na to, co vypustíme do světa. Ať se jedná o jakkoliv vtipnou záležitost, vše má své meze, které by se měly respektovat, jinak toho můžeme později dost litovat. Jeden takový vtipálek za svůj výtvor ve hře Fora Horizon 5 dostal zákaz hraní na několik životů dopředu.
Forza Horizon 5
Forza Horizon 5
Zdroj: Forza / Dexerto

Ve hrách je povoleno leccos, ale vše má své hranice. Podle přohřešku se také odvíjí trest, občas se ale nevyhneme opravdu kontroverzním až směšným situacím. Jeden nadšenec do hry Forza Horizon 5 nedávno dostal nemilosrdný zákaz hraní na 8 000 let. Vtipálek si totiž vystřelil ze severokorejského nejvyššího vůdce Kim Čong-una, a jak se z následné reakce dá očekávat, neudělal to zrovna nejvhodněji. 

Jak hráči určitě vědí, s postupem hrou se otevírají nové možnosti a rozšíření, jak svůj vůz vylepšit. Dalo by se říct, že představivosti se meze nekladou, ale evidentně by k vlastnímu dobru možná měly. Nejen, že své auto můžete nastříkat libovolnou barvou, ale je možné svůj výtvor sdílet i s přáteli a ostatními hráči. Zdá se, že se jedná o příjemnou a nevinnou funkci, ale jak je vidno, i zde lze překročit čáru.

Výtvor, který může za ban na 8000 let
Výtvor, který může za ban na 8000 let
Zdroj: u/AllThingsRacing

Pojďme se tedy podívat, jak toto veledílo vypadalo. Na Redditu se objevil hojně diskutovaný příspěvek, jenž informuje o celé situaci, ale hlavně zobrazuje počin, kvůli kterému má hříšník ve Forze utrum. Můžeme vidět unikátní design vyobrazující severokorejského vůdce, který doplňuje nápis "Send Nukes". Asi není záhadou, proč by zde někteří vyžadovali trest. Aby toho nebylo málo, Kim Čong-un se na nás dívá z KFC loga, kde nahradil Colonela Sanderse. Vše také doplňuje logo Pirelli předělané na hlavní město Pchjongjang.

Internet je plný spekulací, zda si vtipálek opravdu zaslouží trest. Nicméně nic nemění skutečnost, že jeho trest potrvá až do 31. prosince 9999, takže bychom spíše doporučili hledat novou hru. Jedná se také o úplně první prohřešek tohoto hráče, proto je konečné znění trestu možná trochu přehnané. Směšné vyobrazení diktátora není ale jediným problémem, na autě se ve spojení s Kim Čong-unem objevují loga vlivných firem a společností, což by mohlo také způsobit problémy u investorů a partnerů.