Přejít k hlavnímu obsahu

Překvapivé vítězství Inaequalis a pád gigantů. Jak dopadl turnaj Hitpoint Winter?

7. 12. 2021 | 16:00 League of Legends Reportáž
League of Legends se už sice nachází v offseason po jedenácté sezóně, ale u nás se přesto stále konají turnaje. Tím největším, stejně jako minulý rok, byl Hitpoint Winter, do kterého se díky upravenému formátu zapojilo ještě více týmů. Nakonec zůstalo místo ve skupinách pro tu nejlepší šestnáctku. Z té poté osm nejlepších celků postoupilo do play-off, kde se utkaly o pohár.
Překvapivé vítězství Inaequalis na Hitpoint Winter
Překvapivé vítězství Inaequalis na Hitpoint Winter
Zdroj: PLAYzone

Na začátku všeho stálo šestnáct nejlepších domácích týmů. Za favority byli jednoznačně považováni hráči týmu SINNERS, kteří několik týdnů zpátky vyhráli Guseppe MČR v League of Legends. Kromě nich šli do turnaje s vysokými ambicemi také zástupci Dynamo Eclot a eSuby. Ovšem nakonec nás čekala podívaná, jakou bez pochyb nečekal žádný fanoušek domácí scény. Do semifinále se podívalo ze zmíněných týmů pouze Dynamo Eclot, a právě naopak vypluli na povrch noví hráči, kteří dokázali všechny tyto giganty porazit.

Řeč je o týmech Inaequalis a Brute Talents, kteří na sebe nakonec narazili ve finále. Série vypadala po úvodních dvou hrách jednoznačně, Brute Talents nedávali svým protivníkům šanci a dělila je pouze jediná výhra od titulu. Ovšem ve třetím zápase se Inaequalis rozhodli ze sebe vydat naprosto vše a tu samou energii převedli do zbylých dvou zápasů. Tím pádem nakonec otočili sérii z nepříznivého stavu 0:2 na 3:2 a stali se mistry Hitpoint Winter.

Jedinou vadou na kráse je nyní fakt, že Inaequalis neuvidíme příští rok v nejvyšší české lize Mastercard Hitpoint Masters. Tam si jejich místo nakonec zabrala organizace Cryptova, která speciálně League of Legends v posledních měsících roste a třetí místo z MSR v LoL je toho důkazem. Jsme všichni zvědaví, co mají Inaequalis v plánu, protože na takhle parádní výsledek se ještě dlouho nezapomene.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.