Přejít k hlavnímu obsahu

Klesající sledovanost na Twitchi? Ninju to vůbec netrápí

8. 12. 2021 | 08:00 Twitch.tv Twitch
Ninja je jedním z nejznámějších jmen Twitche, v minulosti také Mixeru. Ačkoliv ho stále sleduje více než 17 milionu followerů, v poslední době jeho sledovanost klesá. Nezdá se však, že by ho to nějak trápilo.
Ninja
Ninja
Zdroj: Ninja

Ninja se jako první velký streamer svého času přesunul na Mixer. Když platforma loni v létě ukončila svou činnost, osobnosti jako Ninja se vrátili zpět ke tvoření na Twitchi a YouTube. Někdejší streamerská jednička na tom hlavně i slušně vydělala. Ninjova sledovanost však již není to, co bývala, čísla jsou podstatně nižší než v době jeho působení před Mixerem. Ninjovi to ale vrásky nedělá, jak prozradil v nedávném rozhovoru.

“Nikdo nezůstane na vrcholu věčně. Když přijde na živé vysílání, vždycky se najde někdo nový a úžasný. Nemám už v úmyslu být tím týpkem. Vím, že už na Twitch nepřitáhnu 100 tisíc sledujících. Nemám na to čas. Mám manželku, mám rodinu.”

Streamer tak dal najevo, jaké jsou jeho priority. Není se čemu divit, se svou ženou Jessicou chodí již léta, své ano si řekli v roce 2017. Je pravda, že nikdo nezůstane na vrcholu věčně, a zdá se, že Ninjovi to nevadí. Za dobu své největší slávy si pravděpodobně vydělal více než dost a finančně by ho nebolelo, kdyby už v tom, co dělá, nepokračoval. Může navíc hrát jakoukoliv hru a i ta přitáhne určitou pozornost, byť nižší než dříve. 

Promluvil také o divácích svých streamů, nezněl však naštvaně nebo hořce. “(Fanoušci) se soustředí na to, co před sebou mohou vidět, což jsou čísla a to, že ‘Ninja už nemá 100 000 diváků’, ale co nevidí, je to vše, co jsme vytvořili, zatímco jsme byli ‘obří’, a globální uznání, které máme, je větší než pouhé streamování na Twitchi.”

Takže nehledě na to, zda se Ninjova sledovanost v budoucnu zvýší či nikoliv a co si o něm jeden myslí, věci, které vytvořil a předvedl, mu už nikdo neodpáře. Mimo jiné se stal prvním content creatorem, který dostal vlastní Fortnite skin, zlomil Twitch rekordy streamováním s rapperem Drakem a byl jednu dobu streamerem s nejvyšším počtem “subů”. Ačkoliv tak čísla nyní klesají, Ninja vypadá spokojeně a šťastně, a to je to, na čem záleží.  

Štítky: Ninja