Přejít k hlavnímu obsahu

Poletí SINNERS na turnaj do slunné Kalifornie? O místenku se utkají s týmy, na které umí zahrát!

10. 12. 2021 | 08:30 Counter-Strike 2 Preview
V rámci anaheimské zastávky populárního DreamHacku se odehraje vůbec první turnaj s podtitulem ESL Challenger. Bát se však dalších novinek nemusíte, jde totiž jen o přepracovaný turnaj ze série DreamHack Open, kterou moc dobře všichni známe. Na tomhle klání v rámci ESL Pro Tour ještě nejsou známé ani pozvané týmy, my se však budeme soustředit na cestu kvalifikační.
SINNERS na MČR 2021
SINNERS na MČR 2021
Zdroj: PLAYzone / MČR

ESL Challenger Anaheim se odehraje příští rok v únoru a nabídne slot v ESL Pro League Conference a 100 tisíc dolarů k tomu. O cenné prvenství se utkají čtyři pozvané týmy a čtyři celky z kvalifikací různých koutů světa. Severní Amerika disponuje dvěma kvalifikačními sloty, Oceánie jedním a totéž platí také o Evropě. V evropské kvalifikaci se osmička týmů utká o jednu místenku do Anaheimu, a v boji nebudou chybět ani SINNERS.

Hříšníci se překvapivě nezapojili do otevřených kvalifikací, nyní však známe důvod. Odhaleny totiž byly pozvánky do uzavřené části evropské kvalifikaci, kde česká jednička nechybí. Kromě ní se o cestu do slunné Kalifornie poperou známé týmy Fiend, forZe a ECSTATIC, z otevřených kvalifikací pak prošli DBL Poney, Sprout, Eternal Fire a Savage (bývalý tým Galaxy Racer). Konkurence je to hodně solidní, spousta týmů se pohybuje okolo 20. až 30. místa světového žebříčku. Současně se zde ale nenachází nikdo, kdo by měl nad SINNERS jasně navrch.

Samotná kvalifikace se odehraje 11. až 13. prosince. Pro hříšníky tak půjde o jednu z důležitých zkoušek závěru sezóny, hned vedle ESEA Premier, kde je v tento moment dělí jediná výhra od postupu do play-off. S většinou z účastníků evropské uzavřené kvalifikace se už v minulosti potkali a se všemi ukázali, že dokážou hrát minimálně vyrovnanou hru. Pokud se jim tedy sejde ideální forma a týmová pohoda, postup do Anaheimu nemusí být nereálný! Ve formátu Double Elimination si navíc mohou dovolit jednou prohrát, to jen kdyby náhodou.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.