Přejít k hlavnímu obsahu

Vítězem Logitech McLaren G Challenge se stává po dvou napínavých závodech Martin Kadlečík!

11. 12. 2021 | 19:56 Virtuální závody Preview
Ze čtyř otevřených kvalifikací a závodů nám zůstává už pouhá osmička nejlepších domácích jezdců, kteří se během tohoto víkendu utkají v rámci Logitech McLaren G Challenge o finanční ohodnocení, periferie od společnosti Logitech a postup do evropského Wildcard finále! Všechny potřebné informace k finále najdete právě v tomto článku.
Finále Logitech G Challenge je tady!
Finále Logitech G Challenge je tady!
Zdroj: Logitech

Update #2 po druhém závodě na Brands Hatch

Čtyři kvalifikační závody a dva v grandfinále, to vše vedlo k titulu mistra Logitech McLaren G Challenge. Ten si odnáší po naprosto parádně zvládnutém finále Martin Kadlečík. Kromě postupu do světového finále putuje k vítězi také 25 000 Kč a volant od společnosti Logitech v hodnotě 45 000 Kč. Na druhém místě se umístil Lukáš Matěja a stupně vítězů uzavírá Martin Lorenc. Děkujeme za účast všem jezdcům a samozřejmě také fanouškům, bez vás by to nešlo!

Update #1 po prvním závodě na Silverstonu

Nejlépe si s nádherným britským okruhem Silverstone poradil Martin Kadlečík, který startoval po kvalifikaci na prvním místě. Druhý za ním dojel s desetivteřinovým rozestupem Lukáš Matěja a třetí skončil Martin Lorenc. Průběžné vítězství tak zatím padá do klína Kadlečíka, ale ještě stále nemá nic jisté. Druhým okruhem na programu je Brands Hatch, kde nezbývá všem jezdcům nic jiného než zabrat a doufat, že prozatimní lídr udělá nějakou chybu. Začíná se okolo 18:00, tak se zastav za námi na stream.

Nejlepší osmička jezdců
Nejlepší osmička jezdců
Foto: Logitech

Kromě dramatického finále sezóny ve formuli 1 nás během tohoto víkendu čeká také vyvrcholení Logitech McLaren G Challenge. Po čtyřech kvalifikačních závodech známe osmičku jezdců, která se utká o 25 000 Kč, zatím neodhalený volant od Logitechu a místo ve Wildcard finále. Největšími favority velkého finále jsou nepochybně Martin Kadlečík a Lukáš Matěja. První zmíněný naprosto dominoval v prvních třech závodech a když se už se zdálo, že si dojde i pro výhru v závěrečném kole na legendárním belgickém okruhu Spa-Francorchamps, tak se zjevil Lukáš Matěja, kterému tahle trať sedla naprosto nádherně. První místo si ulovil naprosto famózním předjetím Kadlečíka na rovince Kemmel po skvělém nájezdu do zatáček Eau Rouge - Raidillon.

Dvě zvolené okruhy na finálové závody jsou Silverstone a Brands Hatch. Obě dvě klasické britské tratě vyzkouší trpělivost všech osmi jezdců, protože jde převážně o technické okruhy, kde jeden špatný nájezd do začátky může rozhodit rytmus těch několika následujících. Speciálně na Brands Hatch můžeme při prudkém brzdění do zatáčky Druids očekávat mnoho předjížděcích manévrů, jelikož se jedná o jedno z mála skutečně otevřených míst na celé trati. Naopak Silverstone jsme již měli možnost vidět v prvním závodě Logitech McLaren G Challenge, ze kterého si vítězství odnesl Martin Kadlečík. Naopak pro jeho hlavního rivala Matěju nedopadl konec závodu dobře, když skončil ve štěrku po kontaktu s Janem Lomjanským v zatáčce Luffield. Finálový den se uskuteční již tuto sobotu 11. prosince, harmonogram celé události je následovný:

Sobota

  • 15:00 - Začátek živého vysílání
  • 15:05 - Kvalifikace
  • 15:25 - Start prvního závodu
  • 16:25 - Konec prvního závodu
  • 16:30 - Pozávodní studio (rozhovory, tabulka)
  • 17:00 - Konec živého vysílání
  • 18:00 - Start vysílání 
  • 18:05 - Kvalifikace
  • 18:25 - Start druhého závodu
  • 19:25 - Konec druhého závodu
  • 19:30 - Pozávodní studio (rozhovory, tabulka)
  • 20:00 - Konec živého vysílání

Všechno tohle na vás čeká na našem Twitch kanále PLAYzoneUP, kde se kromě těch nejlepších závodů můžete také sledováním zapojit do sbírání bodů, za které je možné si následovně něco z naší nabídky vybrat. Pojďme si společně tenhle víkend ve společnosti jak reálného, tak virtuálního motorsportu co nejvíce užít!

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.