Přejít k hlavnímu obsahu

Levnější Nintendo Switch? LIDL představil vlastní konzoli akorát do ruky

9. 12. 2021 | 17:07 Všechny hry Zajímavost
Na Vánoce by spousta lidí chtěla nějakou herní konzoli. Někdo nejnovější PlayStation, Xbox Series X/S a na cesty vyhrává Nintendo Switch, nebo Steam Deck, který vyjde příští rok. Nejvhodnější variantou pro malé děti není ani Fortnite na Switchi nebo nějaká závodní hra na Decku, ale nová konzole od LIDLu, která nejen, že má nainstalovaných 150 her, ale design je v tématice oblíbených pohádkových postav.
LEXIBOOK LCD
LEXIBOOK LCD
Zdroj: LIDL.cz

Na trhu přenosných konzolí do ruky neexistuje prakticky žádná konkurence. Největší z nich, Nintendo, posledních pár let kraluje se svým Nintendo Switch. Když tak letos Valve oznámili, že mají ve vývoji jejich vlastní herní konzoli nazvanou Steam Deck, která spustí i pecky z Steamu, spousta hráčů se začala radovat. O něco podobného se pravděpodobně pokouší řetězec LIDL, který představil svou vlastní konzoli s názvem LEXIBOOK LCD. Produkt je dostupný ve čtyř variantách. Tři jsou pohádkové, s postavami z Aut, Tlapkové patroly a Ledového království, jeden je pak poměrně obyčejný, bez motivu, za to s upravenými ovládacími prvky.

konzole LEXIBOOK LCD

I přesto, že si na konzoli nezahrajete Maria nebo nejnovější tituly, LEXIBOOK potěší hlavně menší děti, nebo retro fanoušky. Na výběr máte 150 her, přičemž deset z nich jsou hry se superhrdinskou tématikou, dalších několik kultovní arkády, sportovní, dobrodružné či logické tituly. Do ruky se konzole vejde tak akorát, dosahuje rozměrů 255 × 152 × 44 mm, hmotnosti 136 gramů a má barevný displej o velikosti 2,5 palců.

Všechny čtyři varianty pořídíte za stejnou cenu, 549 korun/21,5 euro, což je za 150 her úžasná cena. Pokud tak nevíte, co svému dítěti pod stromeček, tímhle ho určitě nezklamete.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.