Přejít k hlavnímu obsahu

Humanoid mezi legendami! Český midař se přesouvá na dvanáctou sezónu do týmu Fnatic

10. 12. 2021 | 19:11 League of Legends Přestup
První opustil MAD Lions český marksman Carzzy a nyní je oficiálně pryč také Humanoid, který v týmu působil ještě pod jeho původním názvem – Splyce. Teď je ovšem na čase posunout se dále a Humanoid míří do jedné z největších esportových organizací na světě, týmu Fnatic. Jestli zde dokáže najít úspěch stejně jako v MAD, je zatím ve hvězdách.
Humanoid přestupuje do Fnaticu!
Humanoid přestupuje do Fnaticu!
Zdroj: Riot Games

Určitě si všichni moc dobře pamatujeme na rok 2019, kdy Marek “Humanoid” Brázda poprvé oblékl dres týmu Splyce, se kterým naprosto šokoval celou Evropu a kvalifikoval na světový šampionát. Zde Splyce udělali všem fanouškům ještě větší radost, když zvládli postoupit ze základní skupiny a ve čtvrtfinále narazili na legendární SKT T1 v čele s Fakerem na midu. Představa, že se český midlaner někdy utká proti Fakerovi byla naprosto neskutečná, a to, že Splyce zvládli dokonce urvat jednu hru v této sérii, se asi navždy vrylo do paměti všech českých fanoušků.

Od roku 2020 se Splyce přejmenovali na MAD Lions a začala nová éra evropského League of Legends, kdy staré veterány začali nahrazovat mladí hráči, právě v čele s Humanoidem a jeho novým českým kolegou Matyášem “Carzzy” Orságem. Ve svém prvním společném roce se zvládli alespoň kvalifikovat na Worlds, ale cesta zde nedopadla úplně nejlépe. To vše se ovšem změnilo do roku 2021, který zůstane v paměti nás všech ještě dlouhou dobu. Dva evropské tituly LEC, účast v semifinále prestižního mezinárodního turnaje MSI a čtvrtfinále na světovém šampionátu. Když už se zdálo, že nemůže situace vypadat lépe, tak přichází náhlý konec.

Nic netrvá věčně a Carzzy opouští MAD Lions. Jeho nové místo na něj čeká ve francouzské organizaci Team Vitality. Navíc pro MAD ještě celá offseason neskončila. Po relativně neúspěšném roce v táboře týmu Fnatic přichází změny a Nisqyho nahrazuje právě náš český midař Humanoid. Sestavu navíc ještě doplňují zkušený topař Wunder a jungler Razork, kterého můžeme znát například z Misfits Gaming, kde patřil k hlavním členům celé sestavy. Je momentálně těžké předvídat, jak Fnatic dopadne v další sezóně. Individuálně jsou všichni hráči na nejvyšší úrovni, navíc zkušeností je v týmu také hodně, ale bude záležet na tom, zda se zvládnou přes zimu dostatečně sehrát a tým najde v čas svou identitu. Největší otazník zůstává nad topem. U Wundera se dlouhodobě špatně odhaduje jeho forma vzhledem k tomu, že je proslulý svým odporem k hraní soloqueue. Snad mu nové prostředí po přestupu dodá dostatečnou motivaci a zvládne být v příští sezóně ještě lepší, než v roce 2019.

Kompletní pětice hráčů je následovná:

První duel mezi týmem Vitality a Fnatic bude mít pro všechny české fanoušky nový, hodně zajímavý náboj. Komu budete v těchto zápasech fandit? 

Komu budete v zápasech Team Vitality proti Fnatic fandit?

Carzzymu - Team Vitality
25% (1 hlas)
Humanoidovi - Fnatic
75% (3 hlasy)
Celkem hlasů: 4
Štítky: Humanoid, fnatic, Carzzy
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.