Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo vyhraje jeden z posledních turnajů roku 2021? Nejlepší čtveřice IEM Winter jde do boje!

11. 12. 2021 | 15:29 Counter-Strike 2 Preview
16 celků na začátku, 4 nejlepší na konci. IEM Winter začal na začátku prosince o po třech dnech boje určil finální čtyřku, která si to až dnes rozdá o celkový titul s prize poolem 100 tisíc dolarů. Uspějí G2 Esports, Virtus.pro, Team Vitality nebo Ninjas in Pyjamas?
Finální čtyřka IEM Winter
Finální čtyřka IEM Winter
Zdroj: IEM

Když se konal IEM Fall, kde hráli i SINNERS, musel se uskutečnit i zimní turnaj. IEM Winter sice na papíře vypadá úplně stejně, liší se ale třeba z hlediska formátu – místo 24 týmů se celkový prize pool rozdělí jen mezi 16 účastníků. Díky tomu tak nebyli čtyři skupiny po šesti, nýbrž dvě po osmi, které se navíc hráli ihned GSL formátem. Úvodní rozřazovací kola, která polovinu skupiny poslala do horního pavouka a naopak, se hrála pouze systémem BO1, všechna ostatní už ale byla tradičně BO3. Do play-off postoupili tři nejlepší celky. Komu se dařilo nejvíce?

Ve skupině A to byli jednoznačně G2 Esports. Francouzsko-balkánská skvadra, do níž má už skoro jistě namířeno talent m0NESY, sice musela před turnajem řešit problém, když nexa nemohl kvůli vízům do Švédska odcestovat, ale stand-in kennyS ho kvalitně zastoupil. G2 sice málem nestačili na nevyzpytatelné TYLOO, ale BO3 už jim sedli náramně, když týmu Liquid nedovolili ani mapu a Vitality po vyrovnaném začátku jasně předčili na třetí rozhodující mapě. Jako posledními postupujícími se stali NIP, kteří předvedli mnohem lepší hru než na předchozím turnaji BLAST Premier a na své cestě za třetím místem padli jen s Vitality ve druhém kole.

Co se týče skupiny B, tam řádili Virtus.pro. Ti si nejdříve v úvodním špílu poradili až v prodloužení s ENCE, pak ale dokázali na dvou mapách sestřelit Gambit, a ve finále také překvapení GODSENT, pro které už ale i postup play-off bylo skvělým úspěchem. I přes zmíněnou porážku jako poslední postoupili Gambit, kteří dokázali udolat FaZe a v odvetě prvního mače i fnatic

Teď už ale blíže k play-off. Místo hned v semifinále měli logicky dva vítězové skupin – G2 Esports a Virtus.Pro. První zmíněný celek doplnili NiP, kteří porazili GODSENT, bohužel se však nebudou moct spolehnout na device, který se necítí dobře, a tak za něj bude hrát sniper z akademie, phzyVP si po vyrovnaném zápase s Gambit naopak zahrají s francouzskými Vitality. Oba dva zápasy jsou naplánovány na dnešek 11. prosince, přesněji na šestnáctou a devatenáctou hodinu, velké finále se odehraje třetí adventní neděli v 16:00. Kdo si odnese jeden z posledních titulů roku 2021?

Štítky: IEM Winter
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.