Přejít k hlavnímu obsahu

Další smutná zpráva. Bývalý profesionální Dota 2 hráč Bamboe je po smrti

12. 12. 2021 | 14:16 Dota 2 Lifestyle
Smutná zpráva zasáhla svět esportu a především fanoušky Doty 2. Znenadání zemřel bývalý profesionální hráč a veterán SexyBamboe ve věku 29 let. Nebyly objasněny žádné okolnosti ohledně jeho úmrtí, ani se neobjevilo žádné oficiální vyjádření. Zdrcené fanoušky ale informovali blízcí přátelé a bývalí spoluhráči, kteří veřejnost prosí o diskrétnost.
Bamboe
Bamboe
Zdroj: DreamHack

Dota 2 komunita přišla o velkou osobnost. Ve věku 29 let zemřel bývalý profesionální hráč, streamer a komentátor Alaan 'SexyBamboe' Faraj, což doložila tvrzení několika blízkých přátel i bývalých spoluhráčů. Jeho dlouhá a pestrá kariéra v Dotě se datuje už k původní hře, tedy ještě před rok 2011, než nám byla představena Dota 2. Bamboe byl zkrátka veteránem, který se svému milovaném titulu věnoval kompetitivně už od samých počátků.

SexyBamboe za svou profesionální kariéru mezi lety 2009 a 2019 vystřídal skoro dvě desítky týmů, sledovat jsme jej mohli v barvách významných celků, jako jsou mousesports, Evil Geniuses či Team Zephyr. Zejména v posledních letech ale své působení na profesionální kompetitivní scéně upozadil a dal přednost tvorbě obsahu. Faraj se stal jedním z nejoblíbenějších streamerů v komunitě a jeho ztráta tak zasáhla mnoho fanoušků.

29letá osobnost byla oblíbená zejména díky své povaze a interakcím s bývalými spoluhráčemi. Streamování se pravidelně věnoval od roku 2018 až do letoška, kdy pomalu začal opouštět i tuto kariéru. Na jeho streamy však již nikdo nezapomene. Co se týče jeho úmrtí, nikde se neobjevilo žádné oficiální prohlášení a ani se tak neví důvod smrti. Jeho přátelé a bývalí spoluhráči však prosí veřejnost, aby se nepouštěla do žádných spekulací.

V tomto smolném roce nás opustilo značné množství esportových osobností a těžce se přijímá skutečnost, že se tento seznam znovu rozrůstá. Kromě proseb všech blízkých, aby fanoušci v tichosti uctili Farajovu památku, se na sociálních sítích ozval také jeho bratr. Prosí veřejnost, aby mu naposílala všechny fotografie s jeho zesnulým bratrem, nehledě na to, jestli je na obrázku sám či s fanoušky. 

Štítky: Bamboe