Přejít k hlavnímu obsahu

Moje žena je posedlá videohrami, aneb Reddit opět zasahuje

13. 12. 2021 | 08:42 Všechny hry Lifestyle
Po delší době opět přinášíme zajímavý případ z oblíbeného subredditu s vypovídajícím názvem “Am I The Asshole?” Opět nechybí manželský pár, který se kvůli videohrám rozhádal. Žena má být údajně posedlá videohrami. Na čí straně bude pravda?
Moje žena je posedlá videohrami, aneb Reddit opět zasahuje
Moje žena je posedlá videohrami, aneb Reddit opět zasahuje
Zdroj: Pixabay

O oblíbeném subredditu "Am I The Asshole?" jsme se tady na PLAYzone psali již několkrát. Třeba v souvislosti s tím, jak rodič vymazal za trest svému synovi jeho dlouho budovaný Minecraft svět, nebo když manžel nechal svoji manželku, jež si zabouchla klíče, čekat venku kvůli raidu. Pokud jste o tomto subredditu dosud neslyšeli, ve zkratce vám ho přiblížíme. Lidé, kteří mají dilema, zda se v určité situaci zachovali jako zmetci, popíšou svou situaci. Ostatní uživatelé následně v komentářích soudí, zda ano nebo ne. Popularita tohoto subredditu roste, v současnosti má již 3,3 milionu followerů. V případech, které souvisí s videohrami, často figurují manželské páry. Jinak tomu není ani dnes. Příspěvek vzbudil poměrně pozornost a nasbíral přes 15 tisíc "upvotes". Jeho autorem je rozzlobený manžel.

Popisuje, že jeho manželka je velký nerd, což na ní normálně oceňuje, ale tentokrát to bylo za hranou. Žena si totiž vzala den volna, aby mohla vstát brzy ráno a být u spuštění online hry. Manžel se probudil až později, kdy stále hrála, a navrhl, že by společně mohli udělat snídani, což mívají ve zvyku. Žena to odmítla se slovy, že by si měl něco objednat, protože je právě uprostřed dungeonu a ještě to nějakou chvíli potrvá. Autor příspěvku nechtěl objednávat jídlo s donáškou, protože to měli v plánu na večer, což své ženě údajně s klidem vysvětlil. Její reakcí bylo, že se naštvala a vyjela na něj, že chtěla jenom jeden víkend, kdy by se mohla soustředit na hru. 

Manžel namítl, že je to nefér vůči rodině, když se takhle uzavírá po celý víkend. To ženu naštvalo ještě více, manžel má přece dvě zdravé ruce, takže může pro jednou nakrmit kočku. Autor příspěvku následně reagoval zvýšeným hlasem, že má obavu, že je jeho milá hrou posedlá a možná by si měla najít profesionální pomoc. Situace vyeskalovala v to, že ho žena poslala pryč s tím, že neustále pracuje a přece nechce tak moc. Pro muže je celá situace nepochopitelná, navíc když došlo k odsunutí vydání hry, manželka se tomu přizpůsobila a volno si také přesunula. Soudí, že si měla volný den ponechat a raději ho strávit s ním. 

Reddit občas bývá ve svých soudech rozpolcený, tentokrát měl ale jasno - autora příspěvku označil za pořádného zmetka, někteří internetoví soudci si nebrali servítky. Podotýkají například, že ženino chování má do posedlosti hrou daleko a autor ze sebe jen dělá oběť. Jeden z uživatelů píše: "Není posedlá hrou. Mnoho lidí vstává brzy/jde spát pozdě, když vychází hry, není to neobvyklé. Zní to, jako že jsi jenom naštvaný kvůli tomu, že ti nevaří a ty musíš nakrmit sebe a kočku." 

Další dodává: "Tvoje manželka není tvoje matka, nemusí ti připravovat jídlo, jsi schopný to udělat sám. (...) Dala ti rozumnou možnost a ty ses urazil. Zní to, jako že tvá žena pracuje velmi tvrdě a jenom chtěla čas pro sebe a pro to to, aby si užila, co ji baví, což není vůbec nic špatného." Tento názor podporuje i autor příspěvku v komentářích, kde zmiňuje, že naposledy si žena dopřála podobný víkend sama pro sebe před dvěma lety. Jinak hraje maximálně pár hodin týdně. Sám tvrdí, že údajně proti videohrám nic nemá. "Jen si nemyslím, že je pro někoho zdravé vstát ve 4 ráno a mít v plánu hrát videohry v kuse po 20 hodin."

Někteří souhlasí, že 20 hodin je trochu extrém, nicméně pokud je to skutečně jednou za pár let a ne třeba každý týden, není to tak hrozné. Je pravda, že nic se nemá přehánět, ale pokud jde o významnou událost, jako je právě třeba spuštění hry, jednou za čas je možné přimhouřit oko. Co si myslíte o situaci vy? Je žena skutečně posedlá videohrami, nebo se její manžel zachoval jako zmetek? 

Kdo si myslíte, že je v právu?

Možnosti výběru
Štítky: Reddit