Přejít k hlavnímu obsahu

Vítězství Martina Kadlečíka, snaha zbytku a bitva o čtvrté místo. Aneb finále Logitech G Challenge

13. 12. 2021 | 13:30 Virtuální závody Reportáž
Finálový víkend Logitech McLaren G Challenge je za námi a nyní se můžeme v klidu podívat na výsledky. Kromě bitvy mezi Martinem Kadlečíkem a Lukášem Matějou jsme se dočkali také zajímavého souboje o čtvrté místo, kde se zapojili hned čtyři jezdci z celkových osmi. Vítězem a postupujícím do finále Wildcard se ovšem mohl stát během sobotního odpoledne pouze jeden.
Finále Logitech G Challenge je za námi
Finále Logitech G Challenge je za námi
Zdroj: Logitech

Jedno místo ve Wildcard finále, 25 000 Kč a zbrusu nový, zatím nepředstavený volant od společnosti Logitech v hodnotě 45 000 Kč – to vše čekalo na vítěze sobotního grandfinále. V roli jednoznačného favorita vstupoval do úvodního závodu Martin Kadlečík, který vyhrál tři ze čtyř kvalifikačních závodů a až na zaváhání na Spa-Francorchamps vypadal neohroženě. Největším protivníkem byl jeho přemožitel z již zmíněného belgického okruhu, Lukáš Matěja. Toho všichni na naší scéně znají převážně z rally a rallycross závodů, ale klasická silniční auta mu určitě také nejsou cizí. Tuhle bitvu o všechno měl zpovzdálí možnost sledovat Martin Lorenc, jakožto třetí největší favorit.

Během prvního závodu na  okruhu Silverstone nedošlo k žádnému výraznějšímu momentu, který by zamíchal s kartami finále. Matěja se držel docela dlouho v těsném závěsu za Kadlečíkem, ale postupně už na hlavního favorita nestačil. Daleko zajímavější věci se děly hlouběji v poli, konkrétně v souboji o čtvrté až šesté místo, kde se v rámci obou závodů od sebe nechtěli oddělit Jaroslav Roth, Jan Lomjanský a Lukáš Markvart. Nakonec si pro sebe vítězství s přehledem získal podle očekávání Martin Kadlečík. Deset vteřin za ním skončil Lukáš Matěja a o něco více zpátky nakonec dojel Martin Lorenc.

Výsledek prvního závodu
Výsledek prvního závodu
Zdroj: PLAYzone

Druhý, rozhodující závod měla na starost další anglická trať  Brands Hatch. Tenhle téměř čtyři  kilometry dlouhý okruh byl pro naši osmičku jezdců výrazně větší zkouškou a hned v první zatáčce došlo ke kontaktu. Ovšem pořádná zábava přišla později v závodě, kdy jezdcům začaly odcházet pneumatiky. Přibylo mnohem více chyb a došlo dokonce k větší havárii mezi již dříve zmíněnou trojicí pilotů bojujících o čtvrté až šesté místo. Na celkovém výsledku ale tyhle chyby vůbec nic nezměnily. Nejdůležitější první místo si pro sebe znovu urval Martin Kadlečík a postupuje tak do Wildcard finále proti nejlepším jezdcům z celé Evropy. Pro druhého Matěju a třetího Lorence se také vůbec nejedná o špatný výsledek a můžeme se na ně určitě těšit do budoucna, protože domácí simracing scéna každým rokem roste více a více.

 

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.