Přejít k hlavnímu obsahu

Den po MČR: VIKÜRVI pouze potvrdili roli největšího favorita

13. 12. 2021 | 17:02 PUBG: Battlegrounds MČR
Určitě každý z vás zaregistroval, že se o víkendu uskutečnilo finále Vodafone Mistrovství ČR v PUBG: Battlegrounds. Pojďme si proto trochu přiblížit to, jak celek VIKÜRVI zvládl doslova ovládnout tabulku a získat titul s téměř sedmdesátibodovým náskokem.
MČR: Den poté
MČR: Den poté
Zdroj: PLAYzone

Ještě před začátkem letošního ročníku Vodafone MČR v PUBG bylo všem jasné, že jedním z největších adeptů na titul bude stoprocentně tým VIKÜRVI. Není divu, soupiska ve složení Nowikk, DoublePiXeL1K a KnorkiS zní totiž opravdu zkušeně a nebezpečně. Dvojice Double a Nowikk navíc vyhrála už minulý rok,  kdy ještě hájila společně s Redgiem a Hawkim barvy dnes již rozpadlého Entropiqu. Oba hráči tak měli o to větší motivaci vyhrát další MČR v řadě. Pro Doubla je to dokonce už třetí titul, po včerejším vítězství se tak stal jediným hráčem, který se v rámci MČR v PUBG může chlubit zlatým hattrickem.

Mistry z minulého ročníku poté ve squadu VIKÜRVI doplnil PiXeL1K, jeden z nejzkušenějších, ne-li vůbec nejvíc ostřílený hráč na lokální scéně, alespoň co se zahraničního angažmá týče určitě.  Čtvrtým hráčem, který pomohl celku VIKÜRVI k letošnímu vítězství, je polský rodák KnorkiS, který v jeho končinách patří mezi absolutní špičku. Za zmínku stojí také náhradník snooperinoo, jenž si sice na samotném MČR zahrál pouze jediný zápas, kvalifikace se ale pravidelně účastnil a proto i jemu patří vlastní chvilka slávy.

Do průběžného vedení se hráči VIKÜRVI dostali už po druhém kole, v tu chvíli je ještě ovšem zvládl tým Dark Tigers na chvíli z prvního místa sesadit. Svou dominanci VIKÜRVI zahájili až po prvních pěti sobotních Miramarech, z nichž zvládli neskutečně vybojovat tři Chicken Dinnery jenom pro sebe. Od té doby už nedali jinému týmu šanci, což dokazuje i to, že po prvním hracím dni odcházeli s téměř čtyřicetibodovým náskokem.

Podobný příběh se psal i v neděli, kdy sice reprezentantům VIKÜRVI nevyšel první zápas, hned z druhého ale ulovili pořádnou sumu bodů na své konto. Každou další hrou poté bylo už jenom víc a víc jisté, kdo se letos stane mistrem. VIKÜRVI nezaváhali a své vedení každou hrou akorát navyšovali, což došlo až do bodu, kdy po poslední hře měli téměř sedmdesátibodový náskok. 

Napínavější souboj probíhal spíše o další medailové pozice, kde nebylo umístění rozhodnuté až do úplně poslední hry. V té totiž zvládli vyhrát Dark Tigers, díky čemuž bodově vyrovnali celek Cucurru na třetím místě. O tom, komu poputují bronzové medaile, se rozhodlo až po srovnání celkového počtu killů, v čemž o pouhá dvě zabití zvítězili hráči Dark Tigers, a mohli se tak radovat z krásného třetího místa. O něco více šťastní poté mohli být střelci CRYPTOVA, kterým se dařilo hlavně v rámci druhého dne, díky čemuž z letošního Vodafone MČR v PUBG berou skvělé druhé místo.

Sestava mistrovského týmu VIKÜRVI:

V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.