Přejít k hlavnímu obsahu

Jsem mnohem šťastnější než po výhře minulý rok, říká opětovný král domácí scény

16. 12. 2021 | 11:30 PUBG: Battlegrounds Rozhovor
V neděli vyhrál tým VIKÜRVI s obrovským náskokem Vodafone Mistrovství České republiky v PUBG Battlegrounds. Pro nejlepšího střelce Vojtěcha "Double" Ptáčka je to už třetí výhra v řadě, letos se tak může radovat ze zlatého hattricku, čímž se oddělil od svých bývalých kolegů a je nejúspěšnějším hráčem na domácí scéně. Nejen proto jsme si s ním připravili exkluzivní mistrovský rozhovor.
Vojtěch "Double" Ptáček
Vojtěch "Double" Ptáček
Zdroj: PLAYzone

Nejdřív bych tobě i tvým spoluhráčům rád pogratuloval k výhře letošního MČR v PUBG. Jaké byly první pocity?

Děkujeme moc. Všichni jsme z toho určitě měli radost, hlavně proto, že se nám povedlo splnit to, co jsme si společně stanovili. Na Discordu bylo cítit, že všichni jsou šťastní, navíc jsme si ještě společně užili snoopův rozhovor.

Pro tebe je to už třetí titul v řadě, jsi tak úplně jediným hráčem, který se může chlubit zlatým hattrickem. Jsi na tenhle status patřičně hrdý?

Jsem určitě moc rád a jsem hrdý na to, že jsem to dokázal potvrdit, jak týmově, tak individuálně, tři roky po sobě. Ale sám bych to určitě nedokázal, takže zásluhu na tom mají i kluci, kteří se mnou hráli všechna ta Mistrovství, protože bez nich bych to nedokázal, proto bych jim tady chtěl poděkovat. Upřímně ani nevím, jestli je to myšleno tak, že ani v žádné jiné hře nikdo nevyhrál tři Mistrovství za sebou (není to tak myšleno – pozn. redakce), nebo je to myšleno pouze v rámci PUBG , tak i tak ale z toho mám velkou radost.

S tím, že jste ještě před MČR vyhráli i Grunex Masters, by se dalo říct, že v našich končinách nemáte jako tým žádnou konkurenci. Souhlasíš s tímhle tvrzením?

S tvrzením, že nemáme žádnou konkurenci, bych asi úplně nesouhlasil, je zde totiž řada týmů, které mají určitě potenciál, což předvedly jak na Grunex Masters, tak na MČR. Za vyzdvihnutí určitě stojí Dark Tigers, Cryptova nebo Enterprise a FADEE. Velkým překvapením byli taky Cucurru a Renegades. Individuální kvalita hráčů i týmů se furt zvedá, takže rozhodně nemůžeme usnout na vavřínech, naopak se musíme nadále zlepšovat. Avšak individuálně a v počtu zkušeností si myslím, že máme stále trošku navrch, což se nám v těchto turnajích povedlo potvrdit.

Tým VIKÜRVI v sestavě Nowikk, PiXeL1K, KnorkiS, Double a snooperinoo
Tým VIKÜRVI v sestavě Nowikk, PiXeL1K, KnorkiS, Double a snooperinoo
Zdroj: PLAYzone

Po sobotním dni jste měli už téměř čtyřicetibodový náskok, věděli jste v tu chvíli, že titul je váš?

Od začátku jsme do toho šli s tím, že chceme pouze a jenom vyhrát, takže čtyřicetibodový náskok po prvním dni nám určitě dodal dost klidu pro neděli. Věděli jsme, že matematicky máme hodně velkou šanci vyhrát, ale zároveň jsme si uvědomovali, že je to PUBG a může se stát cokoliv, takže jsme si řekli, že budeme normálně pokračovat a hrát tak, jak jsme hráli v sobotu. Samozřejmě s tím, že jsme zanalyzovali naše hry v sobotu.

Z individuálního hlediska jsi, vzhledem ke statistikám, nejvíce zářil ty. Jak to děláš a jaký tip ke zlepšení bys dal začínajícím hráčům?

Jak to dělám? To je dobrá otázka, kdyby to bylo tak jednoduché. Upřímně si myslím, že je to jako u všech dovedností. Musíte tomu věnovat čas a cílené úsilí a čím více efektivního času tomu věnujete, tím jste v určité dovednosti lepší. Takže si myslím, že je to z velké části o tréninku, protože tomu jsem teď před Mistrovstvím dal opravdu hodně. Další faktor je také určitě to, že ve svém týmu rád hraju front line a chodím si často pro killy do více riskantních pozic na základě čtení okolní hry.

Začínajícím hráčům bych určitě doporučil sledovat streamy jednotlivých hráčů a také sledovat turnaje a snažit se hledat dovednosti, které by mohli aplikovat do své hry.

Když to porovnáš s minulým ročníkem, jaký rozdíl je v tom nehrát pod profi týmem?

Žádný velký rozdíl jsem tam upřímně herně neviděl. Velký rozdíl byl však v té atmosféře, protože jsme minulý rok hráli z bootcampu, takže tam byl přímý kontakt se spoluhráči. Musím však uznat, že jsem mnohem šťastnější, než jsem byl po výhře minulý rok.

Double slaví svůj první titul za tým eXtatus
Double slaví svůj první titul za tým eXtatus
Zdroj: PLAYzone

MČR jste vyhráli, jaké plány máte jako tým teď?

Jako tým chceme nadále pokračovat spolu a ideálně vyhrávat další turnaje a zlepšovat naší synergii, protože i když jsme vyhráli, tak jsme udělali řadu chyb. Již tuto sobotu ve 13:00 hrajeme grandfinále Grunexu.

A co v nejbližší době chystáš ty sám?

Já na sobě hodlám v nejbližší době co nejvíce pracovat a stále se zlepšovat. Zároveň mě teď ještě čeká finále Samsung Odyssey s prize poolem ve výši 10 tisíc euro a také další turnaj na začátku ledna. Momentálně bude končit PGC a poté bude na EU scéně roster shuffle. Takže doufám a udělám všechno proto, abych dostal alespoň šanci na tryout do nějakého EU týmu, abych měl možnost se prokázat i jinde než jen u nás. Je to jeden z mých velkých snů a věřím, že jednou ta šance přijde a mně se jí podaří správně uchopit. Zatím jsem bohužel tuto možnost neměl, i když jsem k ní jednou měl opravdu blízko, avšak věřím, že ta šance přijde.

Díky za rozhovor, je ještě něco, co bys rád vašim fanouškům a všem našim čtenářům vzkázal?

Děkuju moc za pozvaní. Chtěl bych určitě moc poděkovat našim fanouškům za podporu jak v chatu, tak na sociálních sítích. Zároveň bych chtěl taky poděkovat mým fanouškům za spam emotikonů, byl to fajn pohled do chatu. A v neposlední řádě taky mé rodině, přátelům a přítelkyni.

Všem čtenářům bych chtěl poděkovat za to, že si na rozhovor udělali čas, pokud jsem je nějak zaujal a měli by ještě nějaké dotazy, mohou se mě zeptat na Twitchi, kde streamuji téměř každý den, takže budu moc rád, když se stavíte.

Svůj osobní život a všechny důležité informace komunikuji přes Instagram, takže pokud by vás zajímalo, jak vypadá život obyčejného kluka, co třikrát vyhrál MČR, dejte mi follow i tam.

Štítky: MČR, Double, VIKURVI
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.