Přejít k hlavnímu obsahu

Nový tablet Samsung Galaxy Tab A8: větší displej, vyšší výkon, víc funkcí

17. 12. 2021 | 08:00 PR článek
Společnost Samsung Electronics představila nový tablet Galaxy Tab A8, nejnovější a dosud nejvýkonnější přírůstek do řady Tab A. Mezi jeho hlavní výhody patří vynikající displej a vysoký výkon v tenkém a lehkém provedení, které se výborně hodí ke každodennímu využití při učení, zábavě, komunikaci s přáteli apod.
Nový tablet Samsung Galaxy Tab A8: větší displej, vyšší výkon, víc funkcí
Nový tablet Samsung Galaxy Tab A8: větší displej, vyšší výkon, víc funkcí
Zdroj: Samsung

Tablet určený pro každý rozpočet a životní styl je navíc bez problémů kompatibilní s jinými přístroji řady Galaxy. Samsung Galaxy Tab A8 bude v České republice dostupný začátkem ledna s úložným prostorem 32 a 64 GB a pamětí 3 nebo 4 GB RAM.

Pořiďte si Tab A8 a získejte 128GB paměťovou kartu navíc

Pokud si zákazník v e-shopu samsung.cz nebo u vybraných partnerů zakoupí některou z verzí nového tabletu Galaxy Tab A8, získá bonus v podobě 128GB paměťové karty (MB-MC128KA/EU) navíc. Akce trvá do 31. ledna 2022 nebo do vyprodání zásob. Víc informací zájemci získají přímo u prodejce.

„Ve světě, kde se práce i učení na dálku staly běžnou záležitostí, jsou tablety pro spoustu lidí nepostradatelnou součástí osobní výbavy,“ tvrdí Matthew Leem, viceprezident pro globální marketing v divizi mobilních komunikací Samsung Electronics. „Představují skvělý nástroj online aktivit doma i v terénu. Lidé je stále častěji používají k videohovorům, online výuce, hraní i streamování filmů a videa. Proto jsme nový Galaxy Tab A8 vybavili celou řadou nových atraktivních funkcí, díky nimž se konektivita tabletů dostává na výrazně vyšší úroveň.“

Všechno, co chcete vidět a dělat, je lepší než dřív

Galaxy Tab A8 patří do řady typických tabletů Samsung Galaxy, pozná se to na první pohled i dotyk. Displej s úhlopříčkou 10,5 palce (26,7 cm) je ovšem větší než u předchozích modelů, potěší také pozoruhodně tenký rámeček a poměr stran 16:10. Poměr displeje k celkové ploše těla tak dosahuje 80 procent a to slibuje podstatně lepší divácký zážitek než u předchozích modelů. A pochvalu zaslouží i skvělý zvuk díky čtyřem reproduktorům s technologií Dolby Atmos® – můžete se těšit na vynikající reprodukci detailů, hloubku a realistické podání při sledování filmů, hraní i videohovorech.

Další velkou výhodou je služba Samsung TV Plus s víc než 200 kanály zdarma, díky níž si majitelé Tab A8 můžou užívat živého vysílání i videozáznamů podle chuti. Novým uživatelům navíc Tab A8 nabídne dva měsíce služby YouTube Premium bez reklam, což znamená možnost sledovat oblíbená videa bez přerušení, na pozadí nebo offline.

Nový tablet Samsung Galaxy Tab A8: větší displej, vyšší výkon, víc funkcí
Nový tablet Samsung Galaxy Tab A8: větší displej, vyšší výkon, víc funkcí
Zdroj: Samsung

Displejem ovšem přednosti Galaxy Tab A8 rozhodně nekončí, mezi ty nejvýraznější patří značně vylepšený výkon. Procesor i grafická jednotka jsou v porovnání s předchůdci v řadě Galaxy Tab A o 10 % silnější, takže se zájemci můžou těšit na rychlejší a plynulejší chod bez frustrujících zadrhávání. Galaxy Tab A8 bude navíc k dispozici v různých verzích s úložným prostorem 32 a 64 GB. A pokud by to někomu bylo málo, může si pomocí karty microSD zvětšit úložný prostor až o 1 TB. Pokud jde o paměť, na výběr jsou 3 nebo 4 GB RAM. Baterie s kapacitou 7 040 mAh umožňuje rychlé dobíjení s 15 W, což znamená dlouhé hodiny práce nebo zábavy bez obav, že tabletu dojde energie.

Pohodlí a ochrana

Řada Galaxy, to samozřejmě nejsou jen tablety – jedná se o rozsáhlý ekosystém přístrojů a partnerských zařízení i aplikací, který svým uživatelům výrazně usnadňuje a vylepšuje každodenní život. Poslední dva roky ukázaly, že tablety slouží jako brána k jedinečným zážitkům v práci i při zábavě. Galaxy Tab A8 se výborně hodí pro školáky – nabízí spoustu interaktivního edukativního obsahu a zároveň umožňuje efektivní a pohodlnou rodičovskou kontrolu, takže představuje skvělé a bezpečné řešení i pro menší děti při jejich domácí výuce a hrách. Rodiče si díky přehledným tabulkám a grafům můžou snadno udělat přesný obrázek, jak se tablet používá, a případně nastavit jistá omezení, aby ho děti nedržely v rukou celý den. Menším uživatelům se zase budou jistě líbit speciální barevná schémata a hravé ikony, které si můžou nastavit na pracovní ploše ve svém uživatelském profilu.

Nový tablet Samsung Galaxy Tab A8: větší displej, vyšší výkon, víc funkcí
Nový tablet Samsung Galaxy Tab A8: větší displej, vyšší výkon, víc funkcí
Zdroj: Samsung

Radost budou mít i milovníci multitaskingu, kterým displej dává možnost rozdělit ho na dvě okna a v každém otevřít jinou aplikaci, případně přidat vyskakovací okno – o vše se postará systém Multi-Active Window. Během domácí výuky si tak člověk může povídat se spolužáky, dělat si poznámky nebo si prohlížet prezentace. Při brouzdání internetem stačí jen přejet prstem z aktuálního okna na stranu displeje a druhé okno se otevře automaticky – postará se o to funkce Drag & Split, záruka dynamického prohlížení webu.

Za zmínku nepochybně stojí i fotoaparát na zadní straně s 8 MPix a přední kamery s 5 MPix, případně zbrusu nová funkce Screen Recorder umožňující dělat snímky a videosnímky obrazovky. Obě kamery dovednou natáčet ostré, jasné a kvalitní videozáznamy, což studenti nepochybně ocení na přednáškách. Kromě toho lze točit i audiokomentáře a poznámky, takže si můžete přednášku komentovat, místo abyste si dělali zápisky – mnohým to pomůže líp si zapamatovat klíčové poznatky. A pokud místo tabletu z nějakého důvodu potřebujete použít telefon řady Galaxy, stačí pár dotyků displeje a můžete na obou zařízeních sdílet texty, webové stránky, obrázky apod.

Všechny ty báječné funkce a možnosti si majitelé budou navíc moct užívat v klidu a bez jakýchkoli obav o bezpečí svých dat. O to se postará špičková bezpečnostní platforma Samsung Knox s vícevrstvou ochranou. Tablet lze odemykat rozpoznáváním tváře, takže se k němu nikdo nepovolaný nedostane, a díky neustálé ochraně základního softwaru je nepřístupný i digitálním útočníkům.

Štítky: Samsung