Přejít k hlavnímu obsahu

Světový šampionát v Hearthstone je tady. Nového mistra světa poznáme v neděli

18. 12. 2021 | 10:00 Hearthstone Preview
Úřadujícího vicemistra světa v Hearthstone už Česká republika dlouho mít nebude. O to, kdo se bude moct pyšnit tituly během následujícího roku, rozhodne již během tohoto víkendu další ročník Hearthstone World Championship.
Hearthstone World Championship
Hearthstone World Championship
Zdroj: Blizzard Entertainment

V letošním roce u této událost bohužel nebude jediný český velmistr Jaromír "Jarla" Vyskočil. Vstupenka na vrchol sezóny mu totiž velmi těsně utekla, a to hned dvakrát. V obou letošních sezónách v Grandmasters se Jarla dokázal probojovat do play-off, na jaře ale pak hned v semifinále nestačil na xBlyzese.

Na podzim sice v semifinále dokázal zdolat Rdu, ve finále byl ale zas nad jeho síly Gaby. Jarla si tak letošní bitvu o titul mistra světa bude moct užít maximálně jako divák, popravdě ho to ale moc mrzet nemusí. V Grandmasters předváděl výkony parádní, a v této soutěži ho tudíž budeme moci sledovat i příští rok. A hlavně – Jarla letos ovládl MČR a špatnou náladu z neúčasti si dle svých vlastních slov částečně spravil.

Samozřejmě by bylo opět skvělé mít i letos na světovém Hearthstone šampionátu své želízko v ohni, z hlediska kvality  ale Jarlova absence tolik mrzet nemusí. Těšit se totiž stále můžeme na absolutní světovou extratřídu, v souboji o půl milionu dolarů se mimo jiné ukáže i úřadující šampion glory.

Celý turnaj by navíc měl být o to zajímavější, že od vydání nové expanze stále neuplynulo dost času na to, aby se stihla kompletně ustálit meta. Od Hearthstone World Championship 2021, které se odehraje v online prostředí během soboty 18. a neděle 19. prosince, lze zkrátka očekávat neskutečnou podívanou.

Hearthstone World Championship
Hearthstone World Championship
Foto: Blizzard Entertainment

Vše odstartují dvě GSL skupiny, v nichž souboje vypuknou po páté odpolední. To půjdou na řadu Nalgudian a Tianming,  po kterých si to mezi sebou rozdají Posesi a Gaby. Pak už bude na programu dne skupina B, v níž na sebe na úvod narazí Xiaobai a glory a po nich McBanterFace s Freneticem.

Po této čtveřicí úvodních utkání pak přijde řada na zápasy jejich vítězů, po kterých budou následovat utkání poražených. Ta také uzavřou sobotní program (i když v našich končinách už bude popravdě s největší pravděpodobností několik hodin neděle), a na decider zápasy se tudíž dostane až na úvod toho nedělního.

Ten bude mimo nich jinak sestávat především ze Single Elimination play-off, jež uzavře nejen samotný turnaj, ale i celou letošní sezónu. Bude se moct na jejím konci zvát mistrem světa opět glory, nebo ho někdo z trůnu sesadí, třeba zástupce Evropy? To se ukáže na streamu, který najdete níže! Pokud však nemáte dostatek času na to vše sledovat na vlastní oči, hodit by se vám možná více mohl náš Zápasovník, kde najdete přímo ty nejaktuálnější výsledky.

miluju videohry a hlavně ligu legend