Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch zabanoval oficiální Amazon kanál. Důvod? Moderátorka se znenadání obnažila

21. 12. 2021 | 11:50 Lifestyle
Amazon vystřelil vlastní branku, když byl jeden z jeho oficiálních kanálů zabanován na vlastní streamovací platformě. Twitch si evidentně nebere servítky s nikým a trestu se nevyhne ani Amazon, přestože Twitch vlastní. Co se stalo? Poklidná španělská noční show se lehce zvrtla, když se jedna z moderátorek utrhla ze řetězu.
Henar Álvarez
Henar Álvarez
Zdroj: Twitch / Esto es un late

I mistr tesař se někdy utne. Právě tímto populárním českým příslovím by se dala popsat situace, kterou nedávno mohli sledovat španělští diváci na Twitchi. Jak asi dobře víte, oblíbená streamovací platforma od roku 2014 patří pod Amazon. Pro maximální využití vlastní akvizice má Amazon na Twitchi také několik kanálů v různých jazycích. I zde se však může vloudit chybička.

Nejčastějším obsahem na těchto kanálech je vrcholový sport, například vysílání NFL – nejvyšší profesionální liga amerického fotbalu v USA. Sice se jedná o profesionální produkci, obsah i osazenstvo, avšak to evidentně neznamená, že se zde nenajde prostor ke šlápnutí vedle. V neděli 19. prosince tak byl na Twitchi překvapivě zabanován oficiální španělský Amazon Prime účet.

Stalo se tak během show Esto es un late poté, co jedna členka vysílání vzala věci do vlastních rukou. Pozdní noční show se již pomalu chýlila ke konci, když se Henar Álvarez, jedna z moderátorek, rozhodla spontánně celý proces na vlastní pěst urychlit. "Jdeme si pro ban. Jen ať nás zakážou," zvolala a v přímém přenosu si nadzvedla košili.

Producenti rychle vycítili průšvih a snažili se situaci zachránit ukončením pořadu. Diváci plní otázek se tak po nečekané podívané museli spokojit s narychlo ukončeným vysíláním a nápisem "Děkujeme za sledování". Nikdo neví, co k tomu  Álvarez vedlo, ale škoda už byla napáchána. Druhé ráno byl kanál již zabanován. Má to alespoň jedno pozitivum. Evidentně ani kanál vlastněný Amazonem není imunní před pravidly Twitche.