Přejít k hlavnímu obsahu

Team BDS oznamuje soupisku pro rok 2022! Zvládnou konkurovat ostatním týmům v LEC?

21. 12. 2021 | 10:22 League of Legends Reportáž
Nejnovějším přírůstkem do rodiny LEC je Team BDS, který převzal místo po Schalke 04. Tento celek si po neúspěchu v nejvyšší německé fotbalové lize nemohl dovolit udržet svůj slot mezi elitou v League of Legends. Jeho nástupce zde ovšem určitě nebude chtít být jen do počtu, protože sestava plná mladých hráčů, doplněných o veterána Limita, má určitě potenciál na to zabojovat o postup do play-off.
Sestava BDS je oficiální!
Sestava BDS je oficiální!
Zdroj: Team BDS

Když Schalke 04 oznámilo, že od roku 2022 nebude působit v LEC, tak všem fanouškům začalo být lehce smutno. Ať už jste v lize podporovali kohokoliv, tak zápasy S04 byly vždy atraktivní a zajímavé na sledování. Nyní se roli Schalke pokusí zaplnit Team BDS, který minimálně na papíře vypadá velice solidně. Na topu není nijak více potřeba představovat Adama. Má za sebou půl roku ve Fnatic, kde se stal vicemistrem Evropy a podíval se na světový šampionát. Bohužel se jako nováček necítil v legendární organizaci nejlépe poté, co se do něj začal navážet jeden z hlavních členů Upset. Nyní svými schopnostmi a charismatem povede BDS za úspěchem, po kterém určitě všichni hráči touží.

V jungli se představí Cinkrof. Ten má za sebou necelý rok v úspěšné sestavě Karmine Corp. Určitě má schopnosti na to, aby dokázal obstát i proti těm nejzkušenějším junglerům, co v Evropě jsou. Na midu se bude o své místo mezi elitou utkávat NUCLEARINT, který odehrál poslední split LEC v barvách již zmíněného Schalke 04. Na to, že mu je pouze devatenáct let, tak už všechny přesvědčil o tom, že bude na scéně ještě hodně dlouho. Roli marksmana bude zastávat xMatty, kterého si čeští fanoušci mohou pamatovat například ze sestavy Fnatic Rising, kde odehrál dva roky a speciálně v rámci turnaje European Masters ho bylo pokaždé vidět. Stejně jako jungler, tak i on byl v posledním roce součástí sestavy Karmine Corp, kde dosáhl na dva evropské tituly a zlatou a stříbrnou medaili z francouzské ligy LFL.

Celou sestavu uzavírá "veterán" evropského League of Legends LIMIT. Od tohoto zkušeného supporta můžeme očekávat, že se pokusí všechny mladé kluky v týmu nasměrovat na správnou cestu a dokáže všechny udržet v klidu. Co se týká schopností, tak byl LIMIT mnohdy přehlížen, protože v Evropě je talentovaných supportů opravdu hodně. Jak bude vypadat jeho spolupráce s novým AD Carry, to se dozvíme už za pár týdnů během prvního víkendu LEC. V roli trenérů se nachází GrabbZ a Duffman, kteří spolu pracovali dlouhou dobu v legendární sestavě G2 Esports, jež se podívala do finále světového šampionátu a odnesla si nespočet trofejí z evropské scény. Ovšem největším úspěchem byla výhra turnaje MSI, kam každý rok zavítá vítěz jarního splitu z největších lig světa. Zda dokážou uspět i tady, to je otázka. Sestava má potenciál, ale bude to chtít hodně tvrdé práce s mladými hráči, aby zvládli všechen tlak ustát.

Kompletní sestava Team BDS je následující:

Štítky: Team BDS, LEC
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.