Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba porazila bývalý TOP 20 tým a vyhnula se zápasu na Štědrý den

23. 12. 2021 | 09:12 Counter-Strike 2 Reportáž
V pondělí jsme vás poprvé informovali o BACK TO BACK turnaji, kde se se skóre 2-0 potkali oba naši zástupci. Souboj eSuby s Dynamem Eclot byl tak posledním českým šlágrem letošního roku. DNE tento duel zvládli a postoupili do play-off, hned v dalším zápase ale tutéž šanci dokázala proměnit i modrá krev.
BACK TO BACK
BACK TO BACK
Zdroj: Twitter soutěže

BACK TO BACK Tournament je jedním z posledních turnajů letošního roku. Zatímco Tier 1 scéna už usíná a hráči dobíjejí baterky, nebo si hledají nová angažmá, tak v nižších patrech se nikdy plně nespí. Tentokrát je ve hře rovných 21 tisíc dolarů, šampion BACK TO BACK turnaje si odnese v přepočtu zhruba 175 tisíc korun. Mezi šestnácti účastníky najdeme eSubu a Dynamo Eclot, třetí a čtvrtý nejlepší tým závěru domácí sezóny. Oba se usadily v TOP 70 světového žebříčku, proto takové pozvánky mohou přicházet stále častěji.

Dynamo Eclot si dokázali poradit s Ambush Esport a Run or Die, eSuba na úvod porazila EC Brugge a Lynn Vision. Ze čtyř týmů se skórem 2-0 vzešel vzájemný český duel, který DNE zvládli i díky tomu, že soupeř nastoupil s náhradníkem. Dynamo Eclot tak patří mezi dva vítěze swissu a bude patřit mezi nejvýše nasazené týmy play-off. eSuba oproti tomu potřebovala bezpodmínečně uspět v následujícím zápase, protože jinak by na modrou krev dost možná čekal zápas přímo na Štědrý den. Neúprosný harmonogram.

Čtvrtým soupeřem benq1ho svěřenců byl ukrajinský tým Run or Die, neboli jádro bývalé Akumy, svého času 19. nejlepšího týmu světa. Sestava už však letošní rok jen tak nějak dohrává a forma postupně klesá. Toho po DNE využila i eSuba a druhým pokusem po výhře 16:12, 16:14 proměnila šanci na postup do vyřazovací části. Tam kromě českého tandemu čekají ještě EC Kyiv, MASONIC a okura. Zbylé tři postupující týmy a možné soupeře našich zástupců poznáme až po Štědrém dnu, pokud tedy nenastane odklad zápasů.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.